L’home condemnat per denigrar dones i immigrants es justifica per la pèrdua de la custòdia compartida del seu fill

A banda del mes de presó ferma que finalitzarà el 19 d’agost, l’acusat també va ser multat amb 300 euros per tenir una petita plantació de marihuana a casa

Fragment de la imatge de perfil, degudament perfilada, que l'home tenia en un dels comptes de Twitter des dels quals llançava les seves arengues reprovables.
Fragment de la imatge de perfil, degudament perfilada, que l'home tenia en un dels comptes de Twitter des dels quals llançava les seves arengues reprovables.
El resident condemnat per la via ràpida fa encara no dues setmanes acusat d’un delicte de discriminació arran dels diversos atacs que proferia contra dones i immigrants va justificar la seva actitud davant la batlle que el va enviar durant un mes a la presó perquè “es troba ressentit amb les autoritats perquè se li va treure fa temps la custòdia compartida sobre el seu fill de 14 anys, que viu amb la seva mare i al qual no veu des de fa dos anys”. Així s’exposa en el text de l’ordenança penal publicat aquest dimecres al BOPA com a part de la condemna. Quan l’home surti del centre penitenciari, previsiblement el 19 d’agost, haurà d’abandonar el país durant cinc anys si no vol ser empresonat onze mesos més.

El condemnat, detingut a Soldeu fa quinze dies, a banda de ser condemnat pel delicte de discriminació arran de denigrar per les xarxes socials, especialment via Youtube i Twitter, les dones, els col·lectius feministes i els immigrants, sobretot els magribins però també els refugiats de Síria o Afganistan, també ha estat multat amb 300 euros per tenir una petita plantació de marihuana a casa tot i dir que no consumia estupefaents i que tampoc pretenia comercialitzar res.

L’home serà expulsat durant cinc anys -en feia 13 que vivia al Principat- quan surti del centre penitenciari

La condemna principal, la relativa a l’escarni i difamació de diversos grups de persones a partir d’“idees esbiaixades” que en cap cas “fan un retrat correcte de la realitat existent al Principat d’Andorra”, segons la resolució judicial, inclou una condemna d’un any de presó, del qual un mes ferm i la resta substituïda per l’expulsió de cinc anys ja avançada per l’Altaveu. Alhora, es van comissar i destruir els dispositius electrònics que feia servir per cometre el delicte pel qual ha estat condemnat i s’han clausurat els dos comptes de Twitter i el de Youtube, sempre vinculats a l’Associació d’Homes Maltractats d’Andorra, que havia impulsat i liderava pràcticament en solitari l’empresonat.

L’aversió principal a les dones seria deguda, segons el raonament del condemnat, al fet que considera que la retirada de la custòdia compartida “deriva d’un complot d’un nombre indeterminat de dones que creu que s’uneixen contra la seva persona per alguna classe de solidaritat femenina”, diu el text de l’ordenança penal, en el qual la batlle que la va dictar, Maria Àngels Moreno, recorda que “no sembla tenir en compte el fet que el seu fill és prou gran per veure’l si ho desitja, o que d’altres professionals homes hagin avaluat negativament el seu comportament”.

Les seves difamacions i escarni versaven especialment contra les dones, els immigrants -i especialment els magribins- i el col·lectiu LGTB

En la resolució, la batlle repassa els col·lectius contra els quals dirigia les seves difamacions el condemnat, al qual la publicació al BOPA es refereix només amb les inicials. Es remarca l’escarni que es fa contra dones que han tingut una rellevància pública i mediàtica, sobretot a Espanya, pel fet d’haver estat maltractades o haver estat víctimes de violència sexual. També es dirigia contra “les dones que siguin activistes del feminisme, a les que denigra de forma continua, i titlla de ‘feminazis’ i també a totes les dones que tinguin qualsevol tipus de posició d’autoritat, especialment les que tenen com a part de les seves funcions el tractament de violència de gènere o la protecció dels menors. Denigra sistemàticament a les professionals de sexe femení, tant policia, com jutges, com el departament de menors i les assistents socials”.

La batlle lamenta que el condemnat “en els seus comentaris, fa apologia de la violència dient que és normal que a un home se li puguin creuar els cables” perquè seria la dona qui el provoca, una situació que cal tenir en compte perquè, “hem d’entendre que és el que ha passat abans que un home mati a una dona. Justifica la conducta d’agressió i assassinat en una provocació prèvia de la dona assassinada o violada”. Contra els immigrants s’hi gira perquè els considera “delinqüents i violadors, que obtenen prestacions socials i es beneficien de privilegis que els nacionals no tenen”

El text de l’ordenança penal apareix publicat aquest dimecres al BOPA, encara que sols amb les inicials de l’empresonat, com a part de la condemna

La resolució destaca que el condemnat, via Twitter o Youtube, fa comentaris vexatoris sobre la raça emprant termes “com immigrant ‘negroide’, comentaris d’aquest tipus animen idees racistes en els lectors mal informats i altres comentaris com ‘no comen cerdo pero se comportan como cerdos’ o ‘morito bueno es el morito en su país’”. També enumera el text de l’ordenança els “comentaris insultants i vexatoris” contra els col·lectius LGTB “destacant a títol d’insult que una dona pugui ser lesbiana o un home homosexual”. Per tot plegat, la batlle, abans de resoldre la condemna, conclou que “aquesta conducta és incompatible amb els principis de dignitat humana i respecte que han de regir la convivència al Principat d’Andorra d’acord amb la Constitució”.

Comentaris

Trending