La patronal reclama impulsar la banca digital i la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern

L’àrea de diversificació de la CEA envia a tots els grups polítics un seguit de propostes que permetrien reforçar el teixit econòmic del Principat i crear nous nínxols de negoci

-
-
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha tramès a tots els partits polítics del Principat un document on exposa, repartides en diferents àrees d’interès, una quarantena de propostes que haurien de servir per a diversificar l’economia del Principat. L’objectiu de la patronal és que les formacions polítiques integrin els plantejaments -com a mínim alguns d’ells- als seus programes electorals. Legislar sobre banca digital, permetre i accelerar el centre d’alt rendiment esportiu en alçada, promoure la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern o impulsar un equip professional d’e-sports són algunes de les iniciatives que recull el document.

El treball l’ha elaborat l’àrea de diversificació econòmica de la CEA, amb el suport de professionals de diversos sectors innovadors i amb potencial de creixement al país, i ara la intenció de la patronal és que les formacions que concorrin als propers comicis generals del 7 d’abril es facin seves tantes propostes com creguin interessants per tal d’aconseguir “el màxim consens possible per la diversificació de la nostra economia”. Les propostes s’han diferenciat en diferents blocs: blockchain, e-comerç, e-sport, esports, salut, wellness alternatiu, responsabilitat econòmica, social i mediambiental, educació superior, biotecnologia i producció cinematogràfica.

Crear un equip professional d'e-sports -jugadors de videojoc d'alt nivell- amb l'aliança del Cirque du Soleil es considera que pot ser un nou atractiu per al Principat

D’entrada, per exemple, es considera que sigui abans d’acabar la legislatura o tot just s’iniciï la següent és molt important disposar d’una llei d’actius virtuals. En l’entorn del comerç electrònic es considera molt positiu demanar a la UE una franquícia específica d’e-comerç “exempta dels impostos de valor afegit per a les vendes de petit import” i legislar la banca digital no presencial per temes com Paypal. La CEA, en el seu document, també proposa crear un equip professional d’e-sports. És a dir, professionals del videojoc que es concentren en pavellons i la gent els segueix en viu. Considera la patronal que es podria intentar una aliança amb Cirque du Soleil per aquest projecte i adequar el poliesportiu de Govern per acollir grans esdeveniments.

També es reclama que es faciliti el centre mèdic d’alt rendiment en alçada, el CRAMEA projectat al cap del Port d’Envalira i que es converteixi els Serradells en una infraestructura esportiva nacional i que tot plegat es coordini amb els centres d’alt rendiment de Sant Cugat, Sierra Nevada i Font Romeu. A més a més es considera molt necessari promoure la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del tàndem Barcelona-Pirineus al marge de fer arribar el Tour de França al Principat. A nivell de salut i benestar es reclama, per exemple, el desenvolupament d’un projecte que permeti assegurar la sostenibilitat del sistema públic de la salut i que es fomenti més i millor el turisme ja existent en matèria de benestar.

En matèria d’educació superior algunes de les propostes incloses en el document són facilitar els tràmits d’immigració per als estudiants estrangers o ajudar a trobar solucions a les necessitats d’allotjament dels estudiants durant els cursos escolars. La biotecnologia també és un altre sector que es considera potencialment molt atractiu. D’aquí que es demani una llei de biomedicina que reguli la recerca en salut humana, alhora que es demana la construcció d’un parc científic. Finalment, i en una qüestió ben diferent, es considera molt interessant apostar per la indústria cinematogràfica creant, entre altres, l’Andorra Cinema Festival.

Documents

Comentaris (1)

Trending