Cap pista clara sobre el sabotatge de Pal mentre l'estació continua reparant els ginys danyats

La policia continua treballant intensament en l’anàlisi de gravacions i imatges i llistats d’exempleats de l’estació enmig d’un total hermetisme perquè no s’escapi cap detall que pugui ser clau

El telecadira de la Serra II en funcionament durant la temporada passada.
El telecadira de la Serra II en funcionament durant la temporada passada. Vallnord Pal Arinsal
Dues setmanes després de descobrir-se el sabotatge en tres ginys de Pal, la policia continua treballant amb certa intensitat per intentar descobrir els autors dels talls dels cables de dos telecadires i un teleesquí. Amb els responsables de l’estació treballant tantes hores com fa falta per poder obrir amb total normalitat el primer de desembre i donant aquest diumenge per definitivament reparat un dels telecadires malmesos, els agents continuen analitzant gravacions i llistats d’extreballadors: són les dues potes en què se sustenta el treball per intentar treure l’entrellat, topar amb el detall que permeti desllorigar tot plegat.

Certament, els investigadors treballen amb total hermetisme perquè no hi hagi cap fuita d’informació que permeti als suposats autors saber que estan rere els seus talons i intentar maniobrar per fer encara més dificultosa la resolució del cas que va afectar els telecadires La Serra II i el Cubil i el teleesquí número 6. Tot i que les fonts consultades han assegurat que de feina se n’està fent i que s’estan “regirant” molts elements, també afirmen els consultats que ara per ara no hi ha cap element que clarament pugui portar a la descoberta indubtable de l’autoria del sabotatge.

No hi ha dubte que, almenys l’autoria material, el tall dels cables, el va haver de fer algú amb prou expertesa en la matèria per assegurar-se que ell mateix no corria amb un alt risc, que de fet, hi incorria sobretot si s’hagués tractat d’algú menys experimentat. La relació d’exempleats i la gravació de les webcams i, sobretot, de les gravacions de les càmeres de Mobilitat són els principals elements que els policies rastregen i rastregen. Intentar descobrir en les imatges de les càmeres de Mobilitat els possibles autors és gairebé tant com buscar una agulla en un paller, per molt que s’hagi delimitat que els talls molt probablement s’haurien fet el cap de setmana anterior (3 i 4 de novembre, per tant) a la seva descoberta.

D’ençà de llavors, no s’ha detectat cap més incidència. Tampoc no s’ha trobat a faltar en les instal·lacions de Vallnord Pal-Arinsal cap eina compatible amb el danys causats al cablejat ni ningú no ha reivindicat res. Almenys que hagi transcendit. Paral·lelament, tant a l’estació massanenca com a la resta d’estacions del Principat s’han dut controls i revisions extraordinàries -és a dir, inicialment no previstes- i s’estan fent els treballs necessaris per incrementar les mesures de seguretat. Tant per vetllar que ningú no actuï com es va fer a Pal com per garantir que els ginys, quan es posin en marxa cada dia, ho facin amb total seguretat per als usuaris.EMAP dóna per reparat el telecadira de la Serra II

 

 

Els responsables de l'estació de Pal-Arinsal han donat per totalment reparat aquest diumenge el telecadira de la Serra II, el que va permetre descobrir el sabotatge atès que va ser sotmès a un control el 5 de novembre que va derivar en la descoberta del tall del cable. Per reparar aquest cable es va recórrer a una estació francesa per tal que cedissin un tram de fil compatible. L'estació, via xarxes socials, ha informat que s'han realitzat proves de càrrega amb 34 pesos de 320 quilos cadascun i tot ha funcionat a la perfecció, amb la qual cosa ara només resta solucionar la incidència del telecadira del Cubil, el cable del qual s'està fabricant a Suïssa. 

Etiquetes

-

Relacionat

El cable per poder reparar el telecadira del Cubil s’haurà de fabricar expressament a Suïssa
-

Relacionat

Els talls als cables dels ginys de Pal s’haurien fet durant el cap de setmana
Un màquina treballant en una pista per consolidar la base de neu.

Relacionat

Pal-Arinsal extrema la vigilància i la seguretat a tota l’estació i revisarà cada dia un per un tots els ginys
-

Relacionat

Pal-Arinsal tindrà reparat el teleesquí sabotejat en breu i els dos telecadires trigaran més
-

Relacionat

El cònsol de la Massana fa una crida a la col·laboració ciutadana per resoldre “una agressió molt greu”
-

Relacionat

Intensa investigació per intentar enxampar els autors del ‘sabotatge de Pal’
-

Relacionat

La policia posa tots els mitjans per intentar aclarir uns fets “molt greus”

Comentaris

Trending