El cable per poder reparar el telecadira del Cubil s’haurà de fabricar expressament a Suïssa

Es col·locaran més càmeres de videovigilància per tota l’estació, no ja per controlar els edificis com fins ara sinó també per supervisar els ginys

-
-
L’empresa Fatzer AG fabricarà expressament per a Pal-Arinsal la part del cable necessària per poder solucionar el tall que en el marc del sabotatge patit per l’estació massanenca va sofrir concretament el telecadira del Cubil. La reparació d’aquest giny serà el més costós i encara no hi ha una data clara de quan podrà estar llest. Mentrestant, durant la setmana que ve es preveu solucionar el seccionament que va patir el cablejat de l’altre telecadira afectat, La Serra II.

Dijous es va donar per reparat el Teleesquí 6, degut que l’estació ja disposava del recanvi necessari per a aquest tipus de cable. En relació amb el telecadira La Serra II, i tal i com l’Altaveu ja ha anat informant, operaris tècnics de l’estació de Pal, van dirigir-se a Barèges La Mongie, dins el domini Gran Tourmalet, divendres passat per adquirir el cable necessari. Durant la setmana que s’inicia demà es realitzarà la restauració del cable, proves i càrregues, així com posada en funcionament del telecadira.  

La solució més complexa, com s’ha dit, és la que ha de permetre reparar el cable del telecadira del Cubil. No obstant això ja s’ha trobat la manera de fer-ho. L’empresa Fatzer AG serà l’encarregada de la fabricació del cablejat, que es durà a terme a Suïssa. Cal destacar, segons que ha destacat l’estació massanenca en un comunicat, que no serà necessària la producció de tot el cable, sinó que només d’alguns torrons, d’alguns dels fils, ja que el dany no va afectar a tot el cable.  

Un cop estigui fabricat el cablejat necessari, una part de l’equip tècnic es dirigirà a Suïssa per recollir-ho personalment i tenir controlat el transport i poder agilitzar totes les reparacions. L’empresa Doppelmayr ha estat de gran ajuda en la recerca d’aquest contacte que permetrà que, a partir de la setmana del 19 de novembre, es puguin iniciar les tasques de reformes programades.

En paral·lel, s’han intensificat els controls visuals i també es planificarà la col·locació de nous punts de vigilància via càmeres per aconseguir una major supervisió de l’estació, no únicament dels edificis sinó també dels diferents ginys. Tot l’equip es mostra optimista de l’estat actual en què evolucionen les reparacions. La previsió de Pal-Arinsal continua sent poder obrir l’1 de desembre amb la totalitat dels ginys en funcionament.

Etiquetes

-

Relacionat

Els talls als cables dels ginys de Pal s’haurien fet durant el cap de setmana
Un màquina treballant en una pista per consolidar la base de neu.

Relacionat

Pal-Arinsal extrema la vigilància i la seguretat a tota l’estació i revisarà cada dia un per un tots els ginys
-

Relacionat

Pal-Arinsal tindrà reparat el teleesquí sabotejat en breu i els dos telecadires trigaran més
-

Relacionat

El cònsol de la Massana fa una crida a la col·laboració ciutadana per resoldre “una agressió molt greu”
-

Relacionat

Intensa investigació per intentar enxampar els autors del ‘sabotatge de Pal’
-

Relacionat

La policia posa tots els mitjans per intentar aclarir uns fets “molt greus”

Comentaris

Trending