Pal-Arinsal extrema la vigilància i la seguretat a tota l’estació i revisarà cada dia un per un tots els ginys

Operaris d’EMAP han donat per finalitzat aquest dijous els treballs de reparació del cable del teleesquí seccionat i ara se centren en ‘recuperar’ els telecadires sabotejats

Un màquina treballant en una pista per consolidar la base de neu.
Un màquina treballant en una pista per consolidar la base de neu. ARXIU
Pal-Arinsal no vol cap ensurt. Ni per a l’estació ni per als usuaris. D’aquesta manera l’estació extremarà la vigilància i la seguretat en tots els seus racons. Com no s’explicarà. Però és clar que arran del sabotatges descoberts dilluns hi haurà un control discret, imperceptible potser, però inaudit fins ara. Alhora, es revisaran diàriament tots els ginys del camp de neu. No s’estalviaran recursos i esforços en garantir la seguretat.

El responsables d’EMAP, la societat comunal que gestiona les pistes d’esquí de Pal i Arinsal, continuen tirant endavant per poder obrir l’estació amb total normalitat l’1 de desembre i fer-ho amb totes les garanties. Els operaris de la societat estan treballant sense aturador i aquest dijous ja han donat totalment per reparat el teleesquí que va resultar sabotejat. Ara, l’objectiu és recuperar tan aviat com sigui possible els dos telecadires els cables de subjecció dels quals també van ser malmesos.

Punt del cable del teleesquí seccionat una vegada ja reparat. | VALLNORD

 

L’estació no vol més ensurts ni tan sols vol pensar en què el sabotatge descobert dilluns als telecadires La Serra II i Cubil, i al TeleSki número 6 és una advertència. Un avís d’algú. D’aquí que hagin deixat totalment en mans de la policia la investigació criminal -més enllà de facilitar la informació que se’ls ha demanat- i s’hagin centrat en la reparació dels ginys malmesos i l’establiment d’un ampli pla de seguretat i control.

EMAP no farà públic quins mecanismes de vigilància ha adoptat perquè “podria ser contraproduent”. Però les fonts consultades han assegurat que sí és clar que hi haurà un increment molt notable de la vigilància. Alhora, s’ha establert un protocol que farà que cada dia, abans que s’obrin les pistes al públic, s’analitzin un per un tots els ginys de l’estació en una revisió diària que s’acostarà molt a la que habitualment es feia just abans de l’obertura de l’estació i en moments concrets i puntuals de la temporada.

Mentrestant, la policia va intentant tancar el cercle o, almenys, descartar elements, indicis, fins i tot alguns possibles sospitosos. Es continua treballant amb molt hermetisme per dos motius: no perjudicar la investigació i no aixecar falses expectatives. Una cosa és clara: qui va procedir a tallar els cables era un expert en el maneig de la maquinària i en telecadires. No vol dir, però, que l’autor material dels seccionaments fos l’únic implicat. Potser ni tan sols l’ideòleg de tot plegat. Però per ara tot són hipòtesis. Per cert, una anècdota si es vol, però EMAP no ha detectat la sostracció de cap radial compatible amb els talls dels cables.

El TeleSki número 6 una vegada ja reparat. | VALLNORD

 

-

Relacionat

Pal-Arinsal tindrà reparat el teleesquí sabotejat en breu i els dos telecadires trigaran més
-

Relacionat

El cònsol de la Massana fa una crida a la col·laboració ciutadana per resoldre “una agressió molt greu”
-

Relacionat

Intensa investigació per intentar enxampar els autors del ‘sabotatge de Pal’
-

Relacionat

La policia posa tots els mitjans per intentar aclarir uns fets “molt greus”

Comentaris

Trending