Pal-Arinsal tindrà reparat el teleesquí sabotejat en breu i els dos telecadires trigaran més

La policia continua analitzant dades i indicis sota un estricte hermetisme per no danyar una investigació que té com a principal hipòtesi algun extreballador ‘especialista’ molest amb EMAP

-
-
El personal d’EMAP, la societat que gestiona les pistes d’esquí de Pal i Arinsal, està treballant sense treva per poder tenir reparats abans de l’1 de desembre els tres ginys afectats pel sabotatge descobert aquest dilluns. El teleesquí malmès es preveu tenir apunt a tot estirar durant el cap de setmana. Mentrestant, la policia continua treballant per intentar enxampar l’autor o els autors d’una actuació delictiva que per al Govern va posar “clarament en risc la vida de les persones”.

Des del moment que es van descobrir els seccionaments dels cables de suport dels tres ginys, EMAP es va posar en marxa per reparar-los. Les empreses constructores dels dos telecadires (La Serra II i Cubil) i el Teleski número 6 afectats, les multinacionals Doppelmyr i Poma, també es van oferir a col·laborar en tot el que fos possible. Malgrat ser un acte delictiu, la imatge ja no només de Pal-Arinsal si no del conjunt del sector de la neu del país pot quedar molt malparada amb aquest sabotatge, d’aquí que es treballa “sense parar”, en paraules del director general d’EMAP, Josep Marticella, no només per reparar allò malmès. També per recuperar la normalitat.

El teleesquí quedarà reparat molt probablement entre aquest dijous i aquest divendres. El cap de setmana a tot estirar. I la reparació d’un dels telecadires també està en dansa. No és una missió fàcil. Costa més solucionar una ‘avaria’ d’aquestes característiques en aquests ginys que en un telecabina, segons els tècnics. I el primer de tot és poder trobar el material necessari. El tercer giny afectat anirà més just de temps. Primer de tot cal comprovar que el cable que s’ha trobat que hi podria anar bé, realment s’ajusta a les necessitats. Cal canviar tot de trams, de quaranta i seixanta metres de llargada, en un parell de casos.

L’operació no és fàcil. Com tampoc no ho està sent la investigació policial que resta oberta i encara en una fase molt inicial segons el testimoniatge del propi ministre d’Interior, Xavier Espot. Altres fonts policials han assegurat que s’està treballant molt intensament analitzant dades i indicis. Sense descartar res. Els investigadors que estan treballant en el cas, al qual s’ha donat molta prioritat, ho fan de forma molt hermètica. És volgut. No es vol donar pistes per no danyar la investigació. 

Una de les principals hipòtesis, que formalment el cos no vol admetre, és que un treballador acomiadat i molt enutjat amb l’empresa, amb EMAP, estigui rere de tot plegat. I aquest algú molt probablement ja no estaria al país. De fet, entre el 29 d’octubre i el 5 de novembre s’haurien produït els talls del cable. Un marge força ampli. Tan ampli gairebé com la investigació que s’està duent a terme. Una cosa és clara: qui va fer els talls, probablement amb una radial amb bateries, sabia què es feia. És a dir, ‘l’operació’ no la va fer algú qualsevol. Havia de tenir necessàriament coneixements en la matèria. I mitjans adequats.

Qui mira de posar tots els mitjans, ha quedat clar, és la policia. Així ho ha assegurat exercint com a ministre portaveu el titular d’Interior i Justícia, Xavier Espot, que ha manifestat en nom del Govern la “condemna i el rebuig” cap a l’acció de sabotatge que ha afectat l’estació de Pal i tres dels seus ginys bàsics. Espot ha assegurat que l’autor o autors dels fets va posar “clarament en risc la vida de les persones” i ha explicat que s’han destinat a la investigació tants efectius com són possibles per mirar d’esbrinar “qui ha pogut fer” els acte delictius i que “hagi de respondre pel fet comès”.

Etiquetes

-

Relacionat

El cònsol de la Massana fa una crida a la col·laboració ciutadana per resoldre “una agressió molt greu”
-

Relacionat

Intensa investigació per intentar enxampar els autors del ‘sabotatge de Pal’
-

Relacionat

La policia posa tots els mitjans per intentar aclarir uns fets “molt greus”
-

Relacionat

Els fabricants dels ginys danyats es posen a disposició d’EMAP
-

Relacionat

Totes les estacions fan comprovacions visuals de l’estat dels seus ginys

Comentaris

Trending