Els talls als cables dels ginys de Pal s’haurien fet durant el cap de setmana

La policia continua analitzant dades, indicis i detalls sense tenir a hores d’ara cap pista sòlida que porti als autors de l’atac que ha generat una allau de ‘solidaritat’ vers l’estació

-
-
Una de les qüestions amb què treballen els investigadors que miren de resoldre el sabotatge a l’estació de Pal és delimitar quan hauria pogut tenir lloc l’acció. Els responsables de l’estació tenien clar que havia de ser entre el dilluns 29 d’octubre i el dilluns 5 de novembre. El primer dia el telecadira La Serra II va funcionar perfectament. Al segon, el cable es va desfilar. Dins d’aquesta setmana, els analistes de la policia han mirat de reduir els terminis. I pensen que l’atac va succeir entre dissabte i diumenge.

Delimitar el període en què s’haurien seccionat els cables ha estat i és un dels objectius per poder anar descartant indicis i treballar, per exemple, en l’anàlisi d’elements (imatges de l’estació, de Mobilitat) de forma més concreta. Alhora tot plegat permetria guanyar temps en la investigació. En funció de l’anàlisi de l’estat dels cables i de l’oxidació dels mateixos s’hauria determinat que els talls s’haurien produït, probablement, entre dissabte i diumenge passats. I a partir d’aquí es desencadenarien altres elements de la investigació policial.

Oficialment, però, no hi ha cap mena de confirmació. Qualsevol fuita d’informació, asseguren les fonts, podria ser perjudicial per a la investigació. Sembla evident, però, que no hi ha cap element prou contundent que permeti assenyalar ningú en concret. No hi ha un sospitós o uns sospitosos indubtables. Sembla clar, això sí, i així ho han confirmat diverses fonts, que les persones que van dur a terme l’acció material, el seccionament dels cables, sabien el que es feien. I que van fer els talls de manera molt pensada.

El cable arribat de Gran Tourmalet que ha de servir per reparar el telecadira La Serra II. | VALLNORD

 

Tot plegat, avançant a un ritme molt lent, es fa de forma paral·lela a una altra acció que avança molt més ràpida, la de la reparació del cablejat. Si aquest dijous es va donar per feta la recuperació del cable del TeleSki número 6, aquesta matinada diversos integrants de l’equip de Vallnord Pal-Arinsal s’han desplaçat fins a l’estació del Gran Tourmalet a buscar el cable que ha de permetre resoldre la incidència haguda a La Serra II. Durant la setmana que ve es preveu que pugui enllestir-se la feina. El telecadira Cubil probablement trigarà una mica més.

Entre una cosa i altra s’ha posat en marxa un sentiment de certa estupefacció i incredulitat i una elevada dosi d’indignació que ha portat, alhora, una allau, diguem-ne, de solidaritat i suport a l’estació massanenca, amb un clam que ve a dir que si s’ataca una estació com la de Pal, s’ataca també tota una parròquia i tot un país, missatge que ja va llançar el cònsol de la Massana, David Baró, quan el mateix dia que va transcendir el fet va demanar la col·laboració ciutadana per intentar resoldre el cas.

Un dels elements més exemplificants d’aquest suport, d’aquesta solidaritat generalitzada, ha estat el logotip dissenyat per Pere Moles, que molts ciutadans han compartit a través de múltiples canals per fer evident la seva ràbia pel sabotatge a Pal alhora que per mostrar el suport a l’estació.

Logotip de suport a l'estació creat a Pere Moles i que s'ha fet 'viral'.

 

Etiquetes

Un màquina treballant en una pista per consolidar la base de neu.

Relacionat

Pal-Arinsal extrema la vigilància i la seguretat a tota l’estació i revisarà cada dia un per un tots els ginys
-

Relacionat

Pal-Arinsal tindrà reparat el teleesquí sabotejat en breu i els dos telecadires trigaran més
-

Relacionat

El cònsol de la Massana fa una crida a la col·laboració ciutadana per resoldre “una agressió molt greu”
-

Relacionat

Intensa investigació per intentar enxampar els autors del ‘sabotatge de Pal’
-

Relacionat

La policia posa tots els mitjans per intentar aclarir uns fets “molt greus”

Comentaris

Trending