La direcció de la Sagrada Família fa de mitjancera per mirar d’apaivagar l’afer del suposat frau a l’AMPA

La transacció privada que l’assemblea de pares havia acordat s’ha suspès sense consultar de nou als associats perquè l’antiga junta no reconeix cap anomalia

-
-
La transacció privada que l’assemblea de pares i mares del col·legi Sagrada Família d’Escaldes va acordar com a fórmula perquè es cobrís el forat que suposadament havia causat l’anterior junta de l’AMPA s’ha deixat en ‘stand by’. Els anteriors dirigents -amb l’expresident i l’extresorera especialment al capdavant- no reconeixen ni els comptes fets per un grup de pares ni tampoc admeten cap anomalia. I per molt que l’opinió majoritària dels pares i mares fos una altra, s’oposen a qualsevol aportació. A més, la direcció de l’escola hauria assumit el paper de mediador entre les parts per intentar tirar sorra al foc i matar-ho tot plegat.

A l’escola, per una qüestió d’imatge, no li interessa que es faci un cavall de batalla ja sia d’una presumpta apropiació indeguda, ja sia d’una mala gestió d’una junta de l’associació de pares, ja sia d’un mal entès. I davant d’això, la direcció hauria agafat les regnes per, suposadament, intentar un acord entre l’actual junta i l’anterior i posar les coses al seu lloc. Sia com vulgui, les diverses fonts consultades han assegurat que qualsevol solució haurà de ser consultada i aprovada per una nova reunió dels afiliats a l’AMPA. I que han explicat que aquest pas no s’ha donat.

S’han fet com a mínim dues reunions per tractar la qüestió. I en la segona, amb un estudi fet per un grup de pares amb coneixements o formació de comptabilitat i finances, es va acabar posant sobre la taula unes suposades diferències que comportaven un desquadrament d’almenys 40.000 euros. En el rerefons de tot plegat, el gran cavall de batalla era la comercialització dels xandalls, una activitat de la qual es feia càrrec l’AMPA. Durant aquesta segona assemblea es van posar sobre la taula res opcions: judicialitzar el cas, deixar-ho córrer tot o reclamar formalment a l’antic president com a representant de la junta que hauria originat la diferència comptable 40.000 euros.

Aquesta darrera opció, sota la fórmula de la transacció privada, va ser la triada. Però quan ha estat l’hora de l’execució, ja no s’hi ha arribat. Els principals responsables de l’antiga junta, de qui el conjunt de l’assemblea va quedar clar que no havia presentat tots els justificants de les despeses anotades, no admeten cap anomalia i no reconeixen l’informe comptable fet pels propis pares. Entre altres coses, perquè no tindria cap validesa legal. I perquè s’ha fet un any després de la finalització del mandat.

Segons fonts properes als màxims responsables de l’antiga junta de l’AMPA, l’auditoria domèstica feta per un grup de pares de l’escola no està ben resolta atès que ni s’hauria contemplat el preu correcte de compra dels xandalls, ni s’haurien tingut en compte la donació de xandalls a l’escola ni tampoc la venda de material antic a preus inferiors. Així les coses, però, altres pares es demanen qui va ser que va decidir, per exemple, que es donessin xandalls a l’escola o que es fessin ‘rebaixes’. Perquè aquestes situacions a la immensa majoria de pares no constaria.

-

Relacionat

Pares de la Sagrada Família volen que la fiscalia intervingui en el cas de l’AMPA
Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes.

Relacionat

L’AMPA de la Sagrada Família descarta la via judicial però exigirà formalment a l’expresident el retorn dels diners ‘distrets’
Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes.

Relacionat

Els pares de la Sagrada Família es donen un mes més per decidir si porten a la Batllia l’expresident de l’AMPA
-

Relacionat

Un antic president de l’associació de pares de l’escola Sagrada Família, a la picota per múltiples irregularitats

Comentaris

Trending