Un antic president de l’associació de pares de l’escola Sagrada Família, a la picota per múltiples irregularitats

L’actual junta directiva del col·lectiu ha encomanat una auditoria dels comptes per clarificar el forat detectat i no descarta iniciar accions judicials contra l’excàrrec si els socis ho avalen

-
-
Si els pares i mares que actualment configuren l’AMPA de l’escola Sagrada Família d’Escaldes hi donen suport, l’actual junta directiva de l’entitat emprendrà accions judicials contra l’expresident del col·lectiu, que hauria protagonitzat diverses irregularitats algunes de les quals podrien tenir naturalesa penal. La decisió s’ha d’adoptar en breu i una auditoria econòmica encarregada per la direcció de l’AMPA pot ser decisiva. La junta de l’AMPA pretenia aclarir, entre altres coses, les anomalies detectades als comptes.

Fa temps que hi ha molts dubtes sobre l’expresident del col·lectiu de pares i mares de l’escola confessional escaldenca. De fet, el seu comportament ha estat seguit amb lupa per alguns dels pares del centre. I en alguna assemblea ja es va demanar que se li exigís la dimissió o se’l fes fora de forma unilateral. Finalment, fa uns quants mesos va acabar sortint d’una associació a la qual ja hauria arribat amb la imperiosa necessitat de presidir-la, just assumit el càrrec, i davant la deixadesa que vivia el col·lectiu, hauria fet i desfet.

Les fonts consultades han assegurat que l’implicat sap perfectament que està a la picota i que se l’està investigant, per ara, internament. Però no es descarta, gens ni mica, que se l’acabi portant davant de la Justícia per tal que els tribunals dirimeixin, si escau, l’eventual responsabilitat de l’home en les anomalies detectades -els comptes presentarien un forat important respecte allò que suposadament hi hauria d’haver inicialment a la caixa- i dels comportaments més que sospitosos que ha mostrat durant una bona colla d’anys.

Les fonts consultades han explicat que a l’expresident de l’associació de pares “se li hauria escapat la situació de les mans, però s’ha de veure fins a quin punt”, i han recordat que des de poc després d’arribar al càrrec ja va adoptar decisions més que controvertides com, per exemple, contractar la seva pròpia esposa com a responsable de les activitats extraescolars després de despatxar la persona que se n’ocupava fins aquell moment. També hi hauria dubtes sobre la compra de diversos materials, respecte dels quals mai va presentar ni a la junta ni a la resta de pares en assemblea cap pressupost per poder fer comparatives. 

“Comprava allà on li plaïa deixant ben obertes les sospites de favoritismes o com se li vulgui dir”, han assegurat les fonts, que esperen que ben aviat s’aclareixi si es judicialitza el cas ja sigui presentant una denúncia a la policia, posant en coneixement de la fiscalia els fets detectats o formalitzant una querella criminal contra l’expresident.

Comentaris

Trending