Els pares de la Sagrada Família es donen un mes més per decidir si porten a la Batllia l’expresident de l’AMPA

La gestió de l’exdirigent de l’associació estaria provocant ara molts problemes amb la CASS i el departament de Treball alhora que hauria generat un forat d’uns 38.000 euros

Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes.
Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes. ARXIU
L’associació de pares i mares (AMPA) del col·legi Sagrada Família d’Escaldes s’ha donat un mes més de termini abans de decidir si emprèn accions judicials o no contra l’expresident de l’entitat, que presumptament hauria dut a terme una gestió més que opaca que hauria comportat, presumptament, un notable perjudici a l’AMPA. Tant el departament de Treball com la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) estarien demanant comptes a l’entitat alhora que aquesta hauria detectat una suposada defraudació d’uns 38.000 euros.

L’AMPA ha celebrat els darrers dies una assemblea en què, entre altres coses, el debat sobre les irregularitats detectades per l’actual junta i que presumptament hauria comès l’anterior president hauria estat l’eix central. De fet, la qüestió va generar força interès i la presència d’associats a una reunió que va acabar sent maratoniana va ser molt més notable que en altres ocasions, segons fonts coneixedores de l’evolució de la trobada. El contingut de la discussió es manté força hermètic malgrat que el que sí que ha transcendit és que el propi assenyalat va ser present a l’assemblea i va rebre força repulsa.

Els assistents haurien avaluat la necessitat i les possibilitats d’encomanar una auditoria externa que clarifiqués la situació comptable de l’associació. Però vistes com estan de moixes les arques financeres de l’entitat s’hauria descartat i, com a ‘recanvi’, un grup de pares amb coneixements econòmics i comptables s’haurien compromès a fer l’anàlisi. Es donen un mes per tenir-ho tot avaluat i després es tornarà a convocar una nova assemblea. Si hi ha les evidències i proves necessàries per poder acudir a la Justícia, probablement s’hi anirà. 

En cas contrari es descartarà l’acció malgrat l’enorme malestar amb l’expresident, que tot pinxo va assegurar que si volen factures, les tindran. Però que tots els justificants estan a l’ordinador de l’entitat que va deixar en herència a l’actual junta, que no ha sabut trobar per ara les suposades evidències de moltes de les decisions que presumptament l’exdirigent de l’associació i encara soci de la mateixa va adoptar en molts casos de manera unilateral. Ara per ara, se li atribueixen diverses compres difícilment justificables i, per ara, no justificades.

Però un dels grans problemes seria la contractació de la parella de l’home com a responsable de la secretaria administrativa de l’associació i la coordinació de les activitats extraescolars que oferiria l’entitat. A banda de la retribució econòmica que la dona s’embutxacava com a salari, la gestió laboral del personal a càrrec de l’associació hauria estat tant deficient que hauria estat objecte d’una inspecció per part de la CASS i Treball que està tenint conseqüències de molt abast per una entitat de la dimensió de l’AMPA Sagrada Família. I encara el que doldria més als pares, segons les fonts consultades, és que la CASS i Treball haurien posat atenció amb la situació de l’associació arran d’una denúncia de la dona de l’expresident, interposada just quan l’actual junta va decidir liquidar-la.

-

Relacionat

Un antic president de l’associació de pares de l’escola Sagrada Família, a la picota per múltiples irregularitats

Comentaris (1)

Trending