Surt de la presó l’últim dels implicats en la ‘batussa del confinament’ que romania a la Comella

Originari de València, fa uns mesos va demanar ser expulsat perquè tenia emparaulada una feina a Espanya amb la qual pretenia refer la seva vida després de gairebé tres anys empresonat

La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta.
La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta. Toni Solanelles

L’últim dels cinc joves implicats en la denominada ‘batussa del confinament’ que encara estava empresonat ha sortit aquest dimarts de la Comella. Una vegada aplicats tots els beneficis penitenciaris corresponents se l’ha posat en llibertat i comença a computar l’expulsió que incorporava també la sentència condemnatòria. Se li van imposar tres anys i mig de reclusió. Va ser el més penat per uns fets succeïts en un apartament del carrer de l’Aigüeta d’Andorra la Vella.

L’ara alliberat fa uns mesos va sol·licitar que se li commutés el que li restava d’internament per l’expulsió al·legant que tenia un contracte emparaulat a Espanya -el jove és originari de la comunitat valenciana- amb el qual podria començar a refer la seva vida. Però els tribunals li van recordar que la pena de presó l’havia de complir íntegrament -amb la resta dels beneficis- i després iniciar el termini d’expulsió perquè tots dos elements configuraven la condemna ferma que se li va imposar.

Una imatge de la façana de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Confirmades i fermes les penes per als cinc implicats en la ‘batussa del confinament’

Els terminis han anat passant i finalment aquest dimarts ha arribat la data de l’alliberament. A poc a poc, els altres implicats han anat sortint de la Comella. Els principals condemnats, els que han estat més temps empresonats, van rebre condemnes de dos anys de presó ferma, dos anys i mig i tres any i mig l’alliberat aquest matí com s’ha dit. Hi havia dos implicats més que, en menor mesura, també van passar per la presó.

La ‘batussa del confinament’ es va esdevenir l’abril del 2020, amb les fronteres tancades i en ple esclat de la Covid. Diversos grups de joves havien avançat diners amb un intermediari perquè els aconseguís haixix. I passats uns dies, no van rebre ni la droga ni els diners. Dues parelles d’aquells dos grups i l’intermediari en qüestió es van dirigir on pensaven que vivia el camell per reclamar-li explicacions.

La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta.

Relacionat

L’últim dels condemnats per la ‘batussa del confinament’ que és a la presó haurà de fer tota la pena

Ho van fer ‘armats’ amb un pal i vist que tot i saber que hi havia gent a l’apartament no els obrien, a cops van acabar fent cedir la porta de l’habitatge. Hi havia el germà del camell. Però el camell no. I tot es va anar enredant de mala manera fins al punt que al cap d’una estona alguns i després d’algunes hores d’altres, la policia els va arrestar tots cinc i els va acusar de múltiples delictes que els van comportar unes penes que al seu dia es van considerar exemplificants.

Etiquetes

Comentaris

Trending