L’últim dels condemnats per la ‘batussa del confinament’ que és a la presó haurà de fer tota la pena

El jove, empresonat des de l’abril del 2020, havia demanat que se li bescanviés el que li restava de reclusió per l’expulsió, però el Superior ho ha desestimat

La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta.
La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta. Toni Solanelles

L’últim dels condemnats per la denominada ‘batussa del confinament’ que encara roman a la Comella haurà de complir tota la pena que se li va imposar, i que amb els beneficis que se li escauen, arriba al seu terme durant el mes que ve. El Tribunal Superior (TS) ha desestimat aquest dilluns concedir el que el jove empresonat reclamava des de feia un temps: que se li substituís el temps de reclusió que li quedava per l’expulsió del país.

Però resulta que l’expulsió ja forma part de la condemna principal. Al jove, empresonat des de l’abril del 2020, se li van imposar tres anys de presó ferma i quinze anys posteriorment d’expulsió. Feia un temps que viu al Principat. Quan va ser detingut, però, no portava massa anys. Procedeix de la comunitat valenciana, on voldria tornar per refer la vida. Va al·legar que un familiar tenia intenció de contractar-lo per tal que, treballant, es pogués reinserir en un dia a dia normal.

Un cotxe de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Un dels condemnats per la ‘batussa del confinament’ vol canviar la resta de la pena per l’expulsió

La batussa en qüestió va ser originada per la compra-venda especialment de marihuana i haixix. Dos grups diferents de joves van acudir al mateix intermediari perquè els aconseguís droga. L’intermediari va lliurar els diners que li havien avançat els compradors al suposat camell, però aquest ni els va donar la marihuana ni els va tornar els calés. Els dos grups de joves i l’intermediari van coincidir en ple confinament i tots plegats van decidir acudir al domicili -en un conegut edifici d’apartaments de Prada Ramon- on es pensaven que hi havia el camell.

Van colpejar la porta i en no obrir-los qui hi havia a l’interior -que era el germà de qui buscaven, no pas el cercat- van acabar obrint la porta a cops i amenaçant l’inquilí brandant uns pals però sense arribar a fer-los servir més enllà de propinar una bufetada al xicot que hi havia a l’interior del pis. Per tot plegat, i després de detenir-los en moments i llocs distints, estona o fins i tot hores després dels fets, se’ls van imputar un reguitzell de delictes. Quatre d’ells han fet diversos mesos i fins i tot anys de presó, mentre que l’única noia implicada, parella d’un dels altres involucrats, també va estar un temps empresonada.

Comentaris (1)

Trending