Un dels condemnats per la ‘batussa del confinament’ vol canviar la resta de la pena per l’expulsió

La demanda, inicialment refusada per Corts i ara elevada al Superior, es justifica pel fet que el jove tindria aparaulada una feina fora d’Andorra que li permetria refer la seva vida

Un cotxe de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Un cotxe de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La defensa d’un dels empresonats arran de la ‘batussa del confinament’, concretament la del jove que més pena va rebre en el judici pels fets, ha demanat que es deixi en llibertat al seu client. En concret, proposa que se li canviï la resta del temps que ha de passar a presó per la seva expulsió del país. Ho justifica al·legant que deixaria a Andorra i que té aparaulat un lloc de treball a partir del qual podria reinserir-se a la societat.

El noi va ser un dels implicats en els fets viscuts l’abril del 2020. Ell i més joves més, habituals consumidors de cànnabis, van anar al pis d’un conegut al qual havien pagat diners a canvi que els aconseguís droga. En no complir aquest compromís, el van voler amenaçar. A l’habitatge, però, només hi era el germà del presumpte camell.

Un cop allà, van esbotzar la porta per entrar a l’immoble armats amb pals. Vist que la persona que buscaven no hi era, van amenaçar i colpejar l’inquilí per intentar que els digués on s’amagava qui era el seu objectiu. La intervenció policial va acabar posant fi a una situació violenta.

La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta.

Relacionat

Penes d’entre dos i tres anys i mig de presó pels principals implicats en la batussa del confinament

Arran dels fets, encara hi ha tres joves a la presó. Se’ls va imposar condemnes de dos, dos anys i mig i tres i mig respectivament. És aquest darrer qui, ara, demana poder sortir en llibertat. Ho ha reclamat davant el Tribunal de Corts i aquest l’ha denegat. Per això, ha presentat un recurs davant el Superior.

La seva defensa al·lega, en primer lloc, que en poc temps, al desembre, ha de complir prou temps de pena per demanar poder sortir del centre penitenciari. I remarca que, més enllà d’un expedient, ha mostrat un bon comportament al llarg del temps d’internament. També ha explicat que, via un familiar, té aparaulada una feina fora del país. I, per tant, seria una bona oportunitat per refer la vida.

Per això, el que demana l’advocada és que el temps que li restaria de condemna li sigui commutat per l’expulsió. Un problema d’aquesta petició, però, és que, com a pena complementària, en el seu dia ja se li va imposar el fet d’haver de romandre quinze anys fora del Principat.

Justament, aquest és un dels arguments emprats per la fiscalia a l’hora d’oposar-se a la demanda. Des del ministeri públic també s’ha posat en relleu la gravetat dels fets pels quals va ser condemnat i s’ha volgut advertir que l’expedient que se li va obrir a la Comella també es deu a una actuació que s’ha de considerar de risc. A banda, ha recordat que encara no ha fet front a cap pagament per la indemnització que es va dictaminar per a la víctima de l’accés il·lícit i violent al domicili.

Comentaris (3)

Trending