Confirmades i fermes les penes per als cinc implicats en la ‘batussa del confinament’

Els tres joves que romanen a la presó hauran d’acabar complint entre dos anys i tres anys i mig de reclusió i la noia que va ser la primera en deixar la Comella hi haurà de tornar per complir el temps que li falta fins als sis mesos ferms de pena; qui va embolicar la troca ja ha complert

Una imatge de la façana de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La sala penal del Tribunal Superior (TS) ha confirmat les condemnes dictades en primera instància  als cinc joves implicats en la denominada ‘batussa del confinament’, un altercat en diferents fases que es va produir l’abril del 2020 al tomb d’un habitatge d’un aparthotel d’Andorra la Vella que tenia com a origen un intent de compra de marihuana que no va reeixir. Els joves ara condemnats ja de manera definitiva van avançar els diners però mai no van rebre la droga. Ara estan ja a la recta final de les penes imposades, que per als tres nois empresonats van de dos anys a tres anys i mig de presó.

El TS ha dictat aquest matí la seva sentència, que només modifica de forma material la decisió del Tribunal de Corts. No té incidència sobre les penes privatives de llibertat fermes. Així, els tres joves que encara estan a la Comella i que van ser els que van amenaçar amb pals a la mà però sense arribar a brandar-los del tot el germà del camell que no va lliurar la marihuana han de complir dos anys, dos anys i mig i tres anys i mig de presó. El jove andorrà amb múltiples antecedents i algun que altre trastorn que parcialment l’incapacita ja va complir els divuit mesos ferms que se li han imposat. Per tant, ha liquidat ja la pena tot i ser qui va embolicar la troca.

Una imatge de la façana de la Seu de la Justícia.

Relacionat

La ‘batussa del confinament’: entre el penediment i l’exemplaritat

En canvi, la noia que acompanyava algun dels joves empresonats haurà de tornar a entrar a la Comella per complir el mig any ferm que avui se li ha confirmat. Al seu dia va estar tres setmanes a la presó. Algun dels joves avui condemnat podrà en breu deixar la presó atès que ja ha fet cinc sisenes parts de la condemna ferma. No obstant, la sentència incorpora expulsions del país per anys i, malgrat defensar l’arrelament i la voluntat de quedar-se al país en la majoria de casos, els empresonats hauran de marxar.

Els tres reclusos han escoltat la notificació de la sentència entre irats i emocionats. Diversos familiars han assistit a la lectura d’una sentència que en donar-se només la seva part dispositiva ha deixat a tots els presents a la sala amb dubtes i sense tenir clar què estava dient el tribunal. En tot cas, la sala penal del Tribunal Superior ha desestimat el recurs que havia formulat l’advocat dels dos principals -per la pena imposada- implicats i ha estimat parcialment el recurs de la fiscalia, que pretenia elevar les penes. L’estimació, però, del que pretenia el ministeri fiscal no ha suposat grans canvis.

Comentaris

Trending