El lladre dels rocs i els piquets haurà d’estar fins a tres anys en internament psiquiàtric

La sala penal del Tribunal Superior ha desestimat la pretensió del jove, que va protagonitzar una onada de furts amb força el febrer de l’any passat, d’estar com a molt reclòs mig any més del que ja ho ha estat

Vidre trencat de la porta d'un dels primers locals afectats per l'onada d'assalts protagonitzats pel jove.
Vidre trencat de la porta d'un dels primers locals afectats per l'onada d'assalts protagonitzats pel jove.

El jove que el febrer de l’any passat va protagonitzar una onada de furts amb força tot usant rocs o elements del mobiliari urbà, especialment piquets, per trencar vidres de finestres de locals comercials o aparadors dels establiments, haurà d’estar fins a tres anys en internament psiquiàtric. La sala penal del Tribunal Superior ha notificat aquest dilluns que desestima la pretensió del jove, que pateix una greu esquizofrènia, d’estar-se només sis mesos més com a màxim en el mòdul psiquiàtric de la presó després d’haver complert l’any ferm de reclusió que el Tribunal de Corts li va imposar.

La defensa del jove pretenia que la malaltia mental que pateix se li contemplés com un eximent total i, per tant, se l’absolgués de la comissió dels delictes en entendre que quan els va protagonitzar estava immers en un brot psicòtic. Però ni els perits mèdics ni menys encara el fiscal van considerar que es pogués concloure que el condemnat, que ja tenir diversos antecedents per fets similars, no fos capaç d’entendre la licitud dels seus actes.

Vidre trencat en un dels establiments assaltats.

Relacionat

El lladre dels rocs i els piquets reclama que l’internament psiquiàtric sigui de com a molt mig any

De fet, durant la vista del recurs, la fiscalia va considerar que la mesura de seguretat imposada, de tres anys d’internament psiquiàtric era plenament adequat a la situació protagonitzada. I que el jove, pel comportament que tenia, abandonant els llocs on pretenia accedir quan veia que havia estat descobert, per exemple, era plenament conscient del que estava fent i que allò que feia no era correcte, ben al contrari, que es tractava d’un delicte.

Però la defensa va arribar a argumentar, al contrari del que asseguren les altres parts, que per la seva reintegració social i fins i tot pel seu restabliment de salut, que seria millor que estigués en llibertat a la major brevetat. No ho han considerat així els magistrats. I més enllà del temps de reclusió ferma, ja acomplert, ara s’haurà d’estar fins a tres anys -perquè si abans d’aquest termini se’l pot considerar recuperat podrà sortir abans- al mòdul psiquiàtric de la Comella fent el seguiment mèdic que pertoqui.

Etiquetes

Vidre trencat de la porta d'un dels primers locals afectats per l'onada d'assalts protagonitzats pel jove.

Relacionat

Tres anys com a màxim de reclusió psiquiàtrica per al lladre dels rocs i els piquets

Comentaris (2)

Trending