Tres anys com a màxim de reclusió psiquiàtrica per al lladre dels rocs i els piquets

El Tribunal de Corts imposa un any de presó que ja ha complert al jove que al febrer de l’any passat va protagonitzar diversos furts amb força en establiments d’Andorra la Vella i Escaldes i contempla l’eximent incomplert d’alteració mental

Vidre trencat de la porta d'un dels primers locals afectats per l'onada d'assalts protagonitzats pel jove.
Vidre trencat de la porta d'un dels primers locals afectats per l'onada d'assalts protagonitzats pel jove.

El jove de 28 anys que el febrer de l’any passat, servint-se de rocs o de piquets del mobiliari urbà, va protagonitzar diversos furts amb força en establiments comercials diferents d’Andorra la Vella i Escaldes, haurà d’estar com a màxim tres anys més reclòs en el mòdul psiquiàtric de la Comella o un centre equivalent. Així ho ha decidit com a mesura de seguretat el Tribunal de Corts, que també ha imposat un any de presó ferma però que es dona el cas que el processat ja l’ha complert en situació preventiva.

Tal i com ja va demanar la fiscalia, el Tribunal de Corts ha contemplat l’eximent incomplert d’alteració mental. Vist aquest trastorn, el ministeri públic va rebaixar la pena de sis anys que inicialment demanava a dos. No va sol·licitar, però, cap mesura de seguretat, tot i el perill que suposadament presentava el processat. Justament, la manca de petició de la mesura, que sí que ha imposat el tribunal, va sobtar i molt als magistrats, que només han condemnat el jove per alguns dels furts amb força, una desena, dels quals estava acusat.

Vidre trencat en un dels establiments assaltats.

Relacionat

La fiscalia rebaixa a dos anys ferms la pena que sol·licita per al lladre dels rocs i els piquets

El noi, que ja és reincident i que fa molts anys que arrossega problemes degut a la seva addicció a les drogues, haurà d’indemnitzar també a quatre dels afectats per les seves accions. En un cas haurà d’abonar 800 euros. I en tres més -referents a un gimnàs, a un restaurant i a una farmàcia on també va intentar robar- haurà de satisfer aquelles quanties que s’acreditin en el període d’execució de la sentència.

Durant la lectura de la sentència, el jove ha demanat si la reclusió de com a molt tres anys en un establiment de naturalesa psiquiàtrica l’hauria de complir a Andorra o a Espanya. I és que degut als seus trastorns, aquest jove ja ha estat ingressat en alguna ocasió en centres psiquiàtrics catalans, especialment a Lleida, d’un dels quals es va arribar a fugar degut a sentir-se maltractat i considerar que les seves patologies i trastorns empitjoraven i no pas milloraven. D'entrada, continuarà a la Comella, però ara haurà de passar el recentment adequat mòdul psiquiàtric.

Comentaris

Trending