L’empresari que va assessorar la CASS en matèria d’inversions la dècada de 1980 insisteix

La representació lletrada de José Manuel Rodríguez ha apel·lat contra la decisió de primera instància que va desestimar la reclamació de les comissions

L'afer arribarà ara a l'Audiència provincial de Madrid.
L'afer arribarà ara a l'Audiència provincial de Madrid. ARXIU

El serial de la relació que al seu dia, fa prop de quaranta anys, van iniciar la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i l’empresari espanyol José Manuel Rodríguez s’allargarà algun episodi més. L’home que la dècada de 1980 va ser contactat per la parapública perquè l’assessorés en matèria d’inversions ha recorregut contra la sentència d’un jutjat de primera instància que va desestimar les pretensions de Rodríguez de cobrar les comissions que suposadament al seu dia se li van prometre.

El cas arribarà ara a la sala civil de l’Audiència provincial de Madrid, que haurà de resoldre si Rodríguez té dret a aquelles comissions que al seu dia li va firmar en un contracte el llavors director de la CASS, Antoni Ubach, o no hi té dret. Entre comissions, interessos i altres primes acordades fa més de tres dècades, Rodríguez exigeix uns quinze milions d’euros. L’apel·lació va ser presentada en deguda forma i temps i fins i tot ja ha estat admesa, segons que han confirmat fonts jurídiques.

Façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella.

Relacionat

La Justícia espanyola es renta les mans en el conflicte entre la CASS i un intermediari inversor

El que no està clar és si la CASS també ha recorregut contra la decisió. I és que en el marc de la demanda presentada per l’empresari espanyol, ara ja jubilat, la parapública va respondre amb una reconvenció. És a dir, es va defensar atacant, i li va exigir 7,4 milions d’euros pels danys i els perjudicis que comptabilitza que al seu dia li va causar. Però la jutgessa de Madrid que fa uns mesos va veure el cas va acabar per rentar-se les mans. I no va donar la raó ni a un ni als altres.

La CASS manté un sepulcral silenci -sense confirmar ni desmentir que hagi apel·lat- davant un afer que l'incomoda moltíssim i que ara mateix la manté contra les cordes

La CASS manté un sepulcral silenci sobre la qüestió, i no ha informat de si ha apel·lat també contra la decisió de primera instància, que va recordar que la Justícia espanyola sempre havia absolt Rodríguez, tant en seu civil com en seu penal i, per tant, no hi ha res a reclamar. En canvi, i en relació a la demanda presentada per l’empresari, el jutjat hauria reconegut que el dret a accionar legalment no ha caducat, no ha vençut, però li va treure la raó a Rodríguez mantenint que el consell d’administració de la CASS mai no va autoritzar Antoni Ubach perquè signés els contractes d’assessorament.

Rodríguez ve a dir en la seva apel·lació que el problema no és seu, de si Ubach tenia o no tenia els poders per firmar aquells acords. Que essent com era Ubach, que ja va estar condemnat al seu dia per la Justícia andorrana i encara abona part econòmica d’aquell cas, el màxim responsable de la CASS des del punt de vista executiu, en tot moment va pensar que estava negociant i que arribava a acords amb la Seguretat Social andorrana. D’aquí que mantingui la reclamació econòmica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending