La Batllia envia a la presó un dels detinguts en l’operació antidroga i en processa els altres dos

L’instructor de la causa ha dictat poc després de les 9 de la nit l’empresonat de l’arrestat a Escaldes, que és on es va comissar pràcticament tot el producte estupefaent i l’instrumental que l’incrimina

Un agent de policia recuperant diners d'un calaix del domicili de l'ara empresonat.
Un agent de policia recuperant diners d'un calaix del domicili de l'ara empresonat. POLICIA D'ANDORRA

L’instructor de la causa judicial que aquest dimecres va derivar en una operació policial antidroga que simultàniament es va fer esclatar en domicilis d’Escaldes, Andorra la Vella i la Massana ha decretat aquesta nit l’empresonament d’un dels tres detinguts i n’ha alliberat provisionalment els altres dos. En tot cas, tots tres implicats estan processats per un suposat delicte de tràfic de droga. La diferència és que a l’arrestat que s’ha enviat a la presó és a qui se li va trobar pràcticament tot el producte estupefaent i l’instrumental per tractar-lo i vendre’l.

Els tres detinguts han estat traslladat a les dependències judicials poc després de les 3 de la tarda i fins al volt de les 9 de la nit no han sabut com acabaria tot plegat. Cert és que ha quedat clar des de bon principi que no hi hauria una condemna ràpida perquè la Batllia, que feia temps que estava rere els tres detinguts arran d’unes converses immerses en una causa precedent, pretén continuar ampliant la investigació i no descarta que acabi practicant noves detencions.

Elements comissats en la denominada operació 'Tim 2.0'.

Relacionat

Més de 1.200 grams d’haixix i 14 grams de cocaïna comissats en la darrera operació antidroga

Els detinguts tenen 29 anys -en dos casos- i 35 anys i tots tres són de nacionalitat andorrana. El processat que ha estat empresonat és el domiciliat a Escaldes-Engordany, on se suposa que hi havia el punt de venda. De fet, l’operació de la qual deriva aquesta nova actuació antidroga, que data del novembre del 2021, també tenia el seu epicentre a la mateixa parròquia. La Batllia acusa els tres homes d’actuar conjuntament però és obvi que considera molt diferent el grau d’implicació d’un i dels altres.

De fet, respecte dels dos homes sobre els quals ha decidit alliberar-los de forma provisional, tot i processar-los no ha dictat cap mesura cautelar més enllà de deixar-los clar que tenen l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial cada cop que aquesta els requereixi. Les detencions es van practicar per ordre judicial dimarts al tomb de les 9 del matí. I, posteriorment, es van practicar sengles escorcolls en els domicilis on es van anar a cercar els ara processats.

Els detinguts no passaran a disposició fins aquest dijous.

Relacionat

Tres detinguts a la Massana en una operació antidroga

L’operació antidroga, que s’ha batejat amb la denominació de ‘Tim 2.0’, ha permès comissar 1.200 grams d’haixix, prop de 14 grams de cocaïna i 3,3 d’MDMA; a més de 2.150 euros en efectiu, una bàscula de precisió i material per a la venda de les dosis. Com s’ha dit, pràcticament tot allò que es va confiscar es va localitzar en el mateix domicili, el d’Escaldes, i, arran d’això, ha estat que la instructora ha enviat el seu titular cap a la Comella.

Comentaris (1)

Trending