Tres detinguts a la Massana en una operació antidroga

La policia ha irromput de manera simultània i de bon matí en els domicilis dels investigats -andorrans de 29 anys dos i 35 el tercer- i ha regirat els habitatges alhora que ha arrestat els homes seguint ordres judicials

Els detinguts no passaran a disposició fins aquest dijous.
Els detinguts no passaran a disposició fins aquest dijous. Toni Solanelles

Dos anys llargs després, la policia ha fet esclatar per ordre judicial un nou serrell d’una operació antidroga que hi va haver a principi del 2021. Aquest matí, de manera simultània, agents del cos d’ordre han irromput en tres domicilis diferents de la Massana i ha arrestat tres homes acusats de traficar amb drogues. O almenys aquesta és la conclusió a la qual hauria arribat la Batllia a partir d’unes escoltes telefòniques.

L’operació s’ha posat en marxa poc abans de les 9 del matí. I s’ha accedit als tres habitatges al mateix moment perquè els funcionaris temien que en cas de fer-ho d’una altra manera, hi pogués haver alguna fuga d’informació i no es pogués arrestar els tres homes dels quals la batlle instructora n’havia ordenat la detenció després de la pertinent investigació.

Almenys petites quantitats de droga -cocaïna, marihuana- s’han pogut recuperar i, també, en algun dels domicilis als quals s’ha intervingut s’hauria comissat instrumental -com una bàscula- que els investigadors relacionen, suposadament, amb l’activitat a la qual es considera que es dedicaven els arrestats

Es tracta de tres homes, tots tres de nacionalitat andorrana i de 29 anys dos d’ells i 35 anys el tercer. L’ordre de detenció anava acompanyada d’una autorització judicial d’escorcoll dels domicilis. Les fonts consultades han assegurat que almenys petites quantitats de droga -cocaïna, marihuana- s’han pogut recuperar i, també, en algun dels domicilis als quals s’ha intervingut s’hauria comissat instrumental -com una bàscula- que els investigadors relacionen, suposadament, amb l’activitat a la qual es considera que es dedicaven els detinguts.

Tot plegat arrenca d’una operació anterior, s’ha dit, que va permetre la detenció, a principi del 2021, d’un altre resident vinculat suposadament al món de les drogues. Quan se’l va detenir, se li va comissar el telèfon i altres dispositius mòbils. De l’anàlisi d’aquests dispositius i de la recuperació de missatges i talls de veu n’hauria sorgit la implicació als ara detinguts.

Segons fonts coneixedores del cas, si s’ha trigat tant a lligar-ho tot plegat és perquè no va ser possible fer abans el bolcat dels telèfons i es va necessitar suport tecnològic espanyol, es va haver de recórrer a cossos policials veïns. I s’hauria retardat tot. Les escoltes telefòniques haurien estat el motiu que involucraria els ara detinguts encara que a partir de les seves declaracions i del resultat de les perquisicions caldrà veure com acaba tot. En qualsevol cas, com a mínim fins a aquest dijous els detinguts no passaran a disposició judicial.

Comentaris (3)

Trending