Assegurances Generals reclama que s’aturi la fallida fins a aclarir l’actuació de l’administrador

Després de mesos d’espera, la Batllia ha admès a tràmit la querella presentada pels propietaris de la companyia asseguradora contra qui gestiona l’empresa per ordre judicial i, prèviament, seguint les directrius de l’AFA

Jordi Torrellas accedint a Assegurances Generals el 19 de juliol del 2019.
Jordi Torrellas accedint a Assegurances Generals el 19 de juliol del 2019. ARXIU

Els propietaris d’Assegurances Generals (AGA) han reclamat a la batlle civilista que gestiona la fallida de la companyia que aturi el procés fins que no s’aclareixi del tot si l’actuació de l’administrador judicial és i ha estat legítima i legal o si bé ha actuat cometent il·licituds. La petició l’ha formulada la família Calvó després que des de la via penal s’hagi acceptat, gairebé un any després de la seva interposició, la querella criminal que el novembre es va presentar contra Jordi Torrellas.

Tècnicament, el que han fet els assessors dels propietaris d’AGA, sobre els quals també està estesa la fallida a banda de tenir oberta en contra seva una causa penal, és sol·licitar el que es diu la prejudicialitat penal en el marc de la fallida. És a dir, que aquesta no es pugui resoldre fins que no s’hagin aclarit, primer, els fets presumptament delictius que s’exposen en l’extensa querella presentada fa gairebé un any i que està en fase de ser ratificada, segons que ha pogut saber l’Altaveu.

Jordi Torrellas accedint a Assegurances Generals el 19 de juliol del 2019.

Relacionat

Els propietaris d’Assegurances Generals denuncien que l’administrador judicial va engruixir el deute

Els propietaris d’AGA acusen en el marc de la querella criminal l’administrador judicial d’una bona colla de delictes: prevaricació, nomenament il·legal, infidelitat a la custòdia de documents, fals testimoniatge, obstrucció a la justícia, administració deslleial, falsedat dels comptes socials de l’empresa, administració deslleial d’una empresa, falsedat documental i estafa processal. De fet, assegura la família Calvó posseir nombrosa documentació que avala l’acció i el qüestionament que fan de Torrellas.

Creuen que hi ha elements suficients per aturar la fallida perquè amb exemples senzills es pot veure que la situació de la companyia es va manipular, per error o amb dol. Que hi ha deutes que s’han exagerat multiplicant per deu o més les xifres reals -o que la propietat considera que són les que són- i que, d’aquesta manera es va magnificar una situació que consideren que en cap cas justificava la fallida.

Jordi Torrellas accedint a Assegurances Generals el 19 de juliol del 2019.

Relacionat

Els propietaris d’Assegurances Generals reclamen 21 milions d’euros a l’administrador judicial

De fet, sempre ha defensat la família Calvó que l’asseguradora era solvent i que, en gran part, el fet que l’administrador inicialment imposat per l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) aturés de cop l’activitat de l’empresa va ser el detonador de tots els mals. Per tant, volen que primer s’aclareixi el paper de Torrellas abans que es pugui decidir qualsevol altra cosa.

Comentaris (6)

Trending