Acord en marxa per indemnitzar els familiars de l’obrer mort en un accident al nou vial d’Encamp

El conductor del vehicle que va envestir de forma inexplicable el juliol del 2021 l’home difunt ha estat condemnat a deu mesos de presó condicional i se li ha retirat el permís de conduir dinou mesos, que pràcticament ja els fa

Equips d'emergència en el lloc de l'accident al vial d'Encamp, el 20 de juliol.
Equips d'emergència en el lloc de l'accident al vial d'Encamp, el 20 de juliol. G. P.

Els advocats dels familiars de l’obrer que va morir en un desafortunat accident de circulació que hi va haver el 20 de juliol del 2021 al nou vial d’Encamp i la representació de la companyia amb qui tenia contractada la pòlissa d’assegurança el conductor del vehicle implicat en tan fatídic sinistre ultimen un acord per la compensació econòmica dels primers. És pràcticament l’únic serrell que queda per tancar des del punt de vista legal aquell malaurat cas. La indemnització podria voltar els 100.000 euros.

Aquest dimarts s’ha substanciat per la via de l’ordenança penal -una fórmula equiparable al judici ràpid en altres jurisdiccions que també es pot equiparar a un procediment penal abreujat, perquè ràpid del tot no es podria considerar en aquesta ocasió, ja que fa ben bé un any i mig que va succeir l’accident- i la Batllia ha condemnat el resident de 61 anys en l’actualitat que conduïa el Mercedes Benz C que encara avui no se sap perquè es va desviar de la seva trajectòria i es va enfilar a la voravia fins a envestir l’home que treballava en les esmentades obres.

Des del punt de vista penal, s’ha imposat a l’home una pena de presó provisional de deu mesos condicionats a pagar la indemnització que s’escaigui en període d’execució. També se li imposa una mesura de prohibició del permís de conduir de dinou mesos, que pràcticament ja els hauria complert. El que queda per resoldre és la quantia de la indemnització. Però les fonts consultades han assegurat que les posicions entre les dues parts està molt a prop o l’asseguradora estaria disposada a abonar el que s’acabi acordant, que entre el que han de percebre la vídua i els seus dos fills s’acostarà als 100.000 euros, encara que probablement no hi arribarà.

SENSE EXPLICACIÓ

Un any i mig després de l’accident encara no hi ha res que permeti explicar el succés. L’home va donar negatiu a tots els controls que se li van fer. No l’hauria enlluernat el sol, no recorda si es va adormir i aparentment no va sofrir cap indisposició momentània. La velocitat del vehicle era més que l’adequada, no estava atent del telèfon ni res de similar i el vehicle no presentava cap anomalia. Amb tot, es va succeir l’envestida mortal i el conductor, amb el respecte degut pel mort i la seva família, és el més afectat.

Encara ara ni ell ni la seva família no se’n saben avenir. De fet, l’impacte d’aquell fatídic accident, que segons les fonts només es pot explicar des de la fatalitat, encara perdura. Fins al punt que l’home ara condemnat -no ha discutit en cap moment la pensa proposada i tampoc la família del difunt tenia cap ganes de collar perquè l’home ingressés a la presó, perquè entenia que no hi ha un motiu que expliqui la desviació mortal de la trajectòria- no té cap intenció de tornar a conduir per temor que li torni a passar el mateix.

Etiquetes

Efectius de policia i bombers al lloc de l'accident.

Relacionat

La policia deté el conductor implicat en l’atropellament mortal al vial d’Encamp
Vehicles de policia, bombers i el SUM al lloc de l'accident.

Relacionat

L’obrer mort en l’accident al vial d’Encamp serà traslladat a Portugal, on serà enterrat

Comentaris (1)

Trending