La policia deté el conductor implicat en l’atropellament mortal al vial d’Encamp

L’home, resident de 60 anys, ha donat negatiu en el control d’alcoholèmia però se li imputa un delicte contra la vida humana per la mort de la víctima, un treballador d’una obra pròxima a la carretera a qui ha envestit i llançat contra una màquina

Efectius de policia i bombers al lloc de l'accident.
Efectius de policia i bombers al lloc de l'accident.

La policia ha detingut el conductor del vehicle que aquesta tarda ha atropellat mortalment un home a la desviació de la general 2 al seu pas per Encamp. El cotxe ha colpejat brutalment un home d’una obra que estava fent treballs prop de la via. L’impacte ha estat molt fort i ha provocat la defunció de la víctima de forma gairebé immediata sense que hi hagi hagut cap opció per part dels serveis mèdics d’evitar el fatal desenllaç.

Els fets han tingut lloc cap a les cinc de la tarda. El vehicle implicat en el sinistre mortal, un Mercedes Benz model C amb matrícula del país circulava per la carretera en direcció sud quan, per causes que ara estan investigant els agents del grup d’atestats de la policia, ha atropellat la víctima. Es tracta d’un treballador d’una obra que s’està fent al costat de la via -l'aparcament comunal de la Vena- i que estava realitzant tasques a prop de la calçada.

L’impacte ha estat molt fort. Fortíssim. Arran del cop, l’home ha estat llançat i ha topat brutalment contra una de les màquines del recinte, probablement la mateixa de la qual havia baixat el malaurat obrer pocs segons abans. Segons ha explicat la policia en un comunicat, l’obrer hauria perdut la vida en aquest mateix moment, sense que els serveis d’urgència que s’han desplaçat posteriorment cap al lloc dels fets hagin tingut cap opció per reanimar-lo. Es tracta d’un resident de 57 anys.

El malaguanyat obrer feia més de dues dècades que treballava, com altres membres de la seva família, en una de les principals constructores del país. En el moment dels fets, havia baixat d'una excavadora per rebre les instruccions pertinents abans d'iniciar els treballs necessaris per obrir una rasa. Hi havia dos operaris més que participaven en els treballs. El Mercedes l'ha envestit d'una manera inconcebible segons les fonts consultades.

accident mortal vial d'encamp

També viu al país el conductor del cotxe implicat en el sinistre, que ha resultat il·lès. Posteriorment, l’home, de 60 anys, ha estat detingut pel cos d’ordre. Se li imputa un delicte contra la vida humana independent, previsiblement homicidi per imprudència. En el control d’alcoholèmia posterior, ha donat negatiu.

Cap al lloc del succés mortal s’han traslladat diverses patrulles de policia, així com un camió de bombers i dues ambulàncies, una del cos d’extinció d’incendis i una altra del servei d’urgències mèdiques (SUM). A banda, la carretera ha estat tallada al trànsit. Durant més de dues hores, els cotxes han estat desviats pel centre d’Encamp.

Retenció de vehicles al vial d'Encamp

El lloc dels fets està en una baixada pronunciada, entre les rotondes del carrer Mirador i la de Ràdio Andorra, amb una doble corba, primer cap a l’esquerra i, ja després, cap a la dreta. A banda, a la zona hi ha una senyalització que alerta de la presència de l’obra i de la necessitat de reduir la velocitat.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending