Els temporers d’hivern podran enllaçar amb la temporada d’estiu amb la ‘convalidació’ del maig

La majoria parlamentària tomba les propostes socialdemòcrates en relació amb la modificació de la Llei d’immigració i el Govern considera que la solució transitòria plantejada “no és un element de precarització” laboral

El servei d'Immigració és a l'edifici de l'Obac.
El servei d'Immigració és a l'edifici de l'Obac. Toni Solanelles

Amb el mes de maig com a mes ‘de gràcia’, els temporers hivernals que ho acordin amb els seus empleadors o que trobin alguna altra feina que els convingui podran enllaçar amb la temporada d’estiu. Validant les autoritzacions d’hivern que legalment perduren fins al 30 d’abril un mes més es podrà connectar l’hivern amb l’estiu. La solució proposada pel Govern serà la bona atès que els grups de la majoria parlamentària han tombat les esmenes fetes pel grup socialdemòcrata, que volia una solució més ferma, més sòlida, i no tant transitòria.

L’executiu crea el que seria la figura del temporer d’estiu i preveu enguany una prova pilot. Els socialdemòcrates consideren que s’hauria d’haver fet una excepció i permetre als temporers hivernals que escaigui entrar a la roda de la quota general perquè, a parer del PS, la proposta que finalment tira endavant és un “pedaç” i, alhora, contribueix a precaritzar la feina. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha assegurat que “no estic d’acord amb l’element de precarització” que porta la solució governamental.

Judith Salazar en una compareixença a la sala de premsa del Consell.

Relacionat

El PS considera la figura del ‘temporer d’estiu’ “un pegat” que “precaritza el món del treball”

Alhora, ha recordat que les condicions per accedir a la quota general són més estrictes que les que es demanen per a la quota temporera i, per tant, no es podia fer una excepció que permetés a uns temporers entrar directament a la roda general. En canvi, com que un dels requisits que es demana per poder obtenir una autorització general és l’experiència i aquesta també la dona l’encadenament de contractes temporals tot plegat suposa “obrir una porta molt clara” cap a la quota general, ha vingut a dir Jover.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending