Expedienten el pres que es va fugar perquè hauria tornat a intentar escapar-se

El reclús manté que en cap cas pretenia escalar el mur del pati del mòdul on està sinó que estava fent estiraments

José Luis Tribaldos en la foto policial que es va publicitar el dia de la seva fugida.
José Luis Tribaldos en la foto policial que es va publicitar el dia de la seva fugida. ARXIU

El pres que l’octubre de l’any passat va aconseguir fugar-se durant unes hores del centre penitenciari ha estat expedientat els darrers dies per la direcció de la institució per un suposat nou intent de fugida. En aquesta ocasió la vigilant que es trobava en el lloc de guaita i vigilància del pati hauria advertit les intencions del reclús, que les nega, i el seu avís hauria avortat qualsevol intent d’escapada.

L’home, el valencià José Luís Tribaldos, assegura que en cap cas pretenia fugir. O almenys això és el que pretén, segons que han explicat fonts coneixedores del cas, que s’inclogui en el plec d’al·legacions o descàrrec que té dret a presentar en el marc de l’expedient disciplinari que se li ha obert per aquesta situació, que hauria ocorregut la setmana passada. És l’enèsim expedient que se li obre degut a un comportament i unes maneres de fer complicades de gestionar.

-

Relacionat

El pres de la fuga avortada demanarà al trasllat un cop sigui condemnat pels furts que van originar la seva detenció

Segons les fonts consultades, l’home hauria intentat escalar el mur del patí del mòdul on es troba ara reclòs. Tribaldos, però, manté que en cap moment pretenia intentar enfilar-se per una paret d’on difícilment hauria pogut escapolir-se sinó que l’únic que estava fent era estiraments. Des de la seva fugida, però, tots els vigilants van amb peus de plom i no volen més problemàtiques de les que ja van tenir al seu dia.

Aquest dimecres el Tribunal de Corts jutja José Luis Tribaldos pels furts que hauria comès l’estiu passat, i pels quals la fiscalia preveu sol·licitar quatre anys i mig de presó

El reclús torna a estar internat al mòdul de preventius, després que ja ha complert la condemna que se li va imposar, justament, per l’intent d’evasió. Aquell cas es va substanciar per una ordenança penal, un judici ràpid, i li van caure sis mesos de presó ferma. Acabada la condemna per aquells fet, continua de manera provisional al centre penitenciari pels furts que va cometre l’estiu de l’any passat i que li va valdre la detenció que el va portar a la Comella, després d’haver estat en diferents presons de l’Estat espanyol.

Justament aquest dimecres se celebra el judici per aquells furts. La vista es farà a la sala d’actes de Prada Casadet però l’acusat no hi serà present. Es mantenen les mesures derivades de la crisi sanitària i Tribaldos compareixerà per via telemàtica des del centre penitenciari. Se l’acusa d’un delicte continuat de furt amb força i furt amb escalament i en casa habitada. Si no canvia durant el judici la seva qualificació, la fiscalia té previst sol·licitar quatre anys i mig de reclusió.

Comentaris

Trending