La direcció de la presó ‘mobilitza’ els agents de vacances que estan a Andorra

Salut ha determinat que el vigilant positiu va tenir contacte directe amb onze carcellers, que són els que es van aïllar, alhora que n’hi ha disset més que són contactes passius; tots els funcionaris penitenciaris s’han de sotmetre a un nou cribratge

Accés al centre penitenciari de la Comella.
Accés al centre penitenciari de la Comella. ARXIU

La direcció de la presó està reorganitzant el servei després del positiu d’un agent penitenciari i ‘ha activat’ tots aquells vigilants que tot i estar de vacances es troben al Principat. Els carcellers reben les instruccions pertinents per tal que puguin a estar a disposició en cas que hi hagi més baixes. Tots els funcionaris d’Institucions Penitenciàries són sotmesos a un nou cribratge per evitar ensurts i, sobretot, per mirar que el fet que l’agent contagiat treballés després de la prova no hagués infectat cap company..

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, a banda de les onze persones que van ser aïllades gairebé d’immediat després que es comuniqués el positiu, per haver estat contacte directe amb el contagiat, els especialistes en epidemiologia del ministeri de Salut van acabar determinant que hi ha disset funcionaris més que són contactes passius, amb la qual cosa, tot i no haver-se de confinar sí que han de prendre mesures especials i estar més atents encara del que la crisi sanitària obliga a estar-ho.

Imatge d'una cel·la del centre penitenciari.

Relacionat

Malestar i neguit dels presos per la manca d’informació sobre el coronavirus

En tot cas, els onze contactes directes i els disset de passius ja s’haurien d’haver sotmès a noves proves de detecció ràpida de la malaltia o els ha contactat Salut per establir el calendari corresponent d’analítiques. De fet, durant la jornada d’aquest dimecres està previst que tots els funcionaris que puguin passin per l’‘stop lab’ de la caserna dels bombers i se sotmetin a l’extracció de mostres per ser analitzades sota la fórmula de la TMA. També estan sent cribrats tots els reclusos.

Una imatge de l'accés al centre penitenciari.

Relacionat

El positiu d’un agent penitenciari i l’aïllament d’onze més obliga a cribrar tots els reclusos

Comentaris

Trending