‘Batuda’ policíaca a Canillo per ‘endur-se’ temporers il·legals

Els agents especialistes en immigració traslladen a les dependències de l’Obac una desena de treballadors ‘encallats’ per recordar-los que tenen vuit dies per abandonar el país

Una imatge de l'hotel Pellicer, davant de Sant Joan de Caselles.
Una imatge de l'hotel Pellicer, davant de Sant Joan de Caselles. ARXIU

Agents de la policia especialistes en immigració han acudit aquest matí de dijous a Canillo per tal de comprovar la situació en què es troben algunes de les persones que han fet temporada hivernal al Principat. L’objectiu era comprovar la situació en què es troben persones que fan estada a l’hotel Pellicer. La policia ha acabat baixant al despatx central de l’Obac una desena de temporers.

Segons fonts coneixedores de l’operació, no pas tots estaven a l’establiment gestionat per Grandvalira i que els acull, alguns, des de fa ja moltes setmanes, a d’altres des de fa pocs dies. Alguns dels temporers que han estat identificats per la policia ho han estat en alguns establiments de restauració de la parròquia. Malgrat ser condescendents, les autoritats andorranes, que ja han informat que no allargaran més els permisos d’estada, que caducaven el passat 22 de juny, també volen que com hauria passat qualsevol primavera-estiu, qui no tingui autorització per continuar al país, l’abandoni.

L'hotel Pellicer és gestionat per Grandvalira.

Relacionat

L’‘afer Canillo’ de temporers quedarà resolt el cap de setmana excepte un cas endèmic

Les fonts consultades han assegurat tenir informació que alguns d’ells haurien anunciat la seva voluntat de no marxar del Principat. Entre això i el fet que la previsió, segons fonts policials, és que aquest divendres l’hotel Pellicer tanqui, s’ha procedit a la identificació. Se’ls ha traslladat almenys puntualment al despatx policial on se’ls ha lliurat la diligència per la qual se’ls comunica oficialment que tenen vuit dies per regularitzar la situació o per sortir del país.

La intenció és continuar fent el seguiment d’aquestes deu persones i d’aquí una setmana mirar de tornar-los a localitzar. En el cas que tornin a ser enxampats s’instarà el procés administratiu d’expulsió. Depèn de com, el procediment pot anar acompanyat per alguna diligència de caràcter penal per desobediència a l’autoritat. S’espera, però, que no calgui portar la situació a l’extrem. De fet, alguns dels temporers encara encallats a Canillo pensaven poder sortir d’Andorra aquest cap de setmana que ve.

Entrada al casal Sant Serni.

Relacionat

Tensió a Canillo per l’atrinxerament de grups de temporers

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending