L’‘afer Canillo’ de temporers quedarà resolt el cap de setmana excepte un cas endèmic

L’hotel Pellicer donarà sortida momentània i durant uns dies als pocs treballadors encallats que no tenien sortida fins ara

L'hotel Pellicer és gestionat per Grandvalira.
L'hotel Pellicer és gestionat per Grandvalira. ARXIU

La situació dels temporers que estava provocant certa tensió a Canillo s’ha modificat per a bé en les darreres hores. Hores d’ara només cinc de les persones que estaven repartides entre el casal Sant Serni i la borda de Meritxell vinculades a la parròquia canillenca, a mossèn Ramon, no poden deixar el país de manera immediata. Però en principi, excepte un cas endèmic i que sí que preocupa, durant el cap de setmana la situació de la resta quedarà solucionada.

Els responsables comunals del dispositiu de suport als temporers han anat empenyent els treballadors que arran de la pandèmia havien quedat encallats al Principat perquè trobessin alternatives a una estada irregular al país. Cert que alguns, fins que no puguin resoldre definitivament la seva situació, hauran d’estar-se a l’hotel Pellicer, que està gestionat per Grandvalira i d’on reben el suport del domini esquiable.

De les persones que han fet estada fins ara ja fos al casal Sant Serni o a Meritxell, només un parell hauran d’anar a l’antic hotel gestionat ara per Nevasa. Els altres faran un parell de nits en cases d’amics abans de marxar entre divendres i dissabte cap a Espanya. Segons les fonts consultades, els casos més peluts han estat entre veneçolans i colombians, que ara per ara no poden tornar als seus respectius països.

Entrada al casal Sant Serni.

Relacionat

Tensió a Canillo per l’atrinxerament de grups de temporers

Al final, però, la majoria d’ells han pogut trobar una solució puntual amb coneguts que majoritàriament es troben a l’Estat espanyol i si no passa res serà allí on esperaran l’obertura de fronteres dels seus països d’origen per, després, poder tornar definitivament a casa. L’únic cas que preocupa molt molt és el d’una jove xilena que fa dos anys que està il·legalment al país. És la dona a la qual mossèn Ramon havia confiat la ‘gestió’ de la borda de Meritxell.

Per aquest cas, asseguren les fonts, sí que ara per ara no hi ha cap sortida. A més, la dona ja ha deixat clar que no té on anar a caure morta però que tampoc té cap mena d’intenció de marxar del Principat. Les fonts consultades han reconegut que la situació d’aquesta jove sí que és complicat. En general, però, tots els temporers han mostrat el seu agraïment pel tracte rebut a Andorra i serà l’evolució de la Covid i de la situació laboral que faci que tornin o no al país.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending