La reforma de la clínica Meritxell li surt al SAAS un 20% més car del previst

La parapública sanitària ha hagut de fer un pagament extra a l’adjudicatària de 137.000 euros per la inflació als materials de construcció i el projecte n’ha acabat costant 833.000

Una imatge de la Clínica Meritxell.
Una imatge de la Clínica Meritxell.

La inflació que viu el sector de la construcció ha fet la guitza al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària amb la reforma de la clínica Verge de Meritxell. El projecte, que ha servit per condicionar la planta baixa de l’edifici per crear noves consultes, ha acabat costant més car del que s’havia pressupostat. El motiu? L’encariment dels materials. La parapública ha hagut de pagar més de 137.000 euros extra a l’empresa responsable dels treballs.

El desembre del 2021, el SAAS va adjudicar les obres que havien de permetre una completa remodelació de l’antic hospital. Es volia crear més espais assistencials, principalment consultes externes però també dependències de traumatologia i un despatx d’atenció als usuaris. Auxini va ser l’empresa guanyadora del concurs, inicialment, per un import de 696.615,04 euros.

Façana de la Clínica Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

El SAAS invertirà prop de 700.000 euros en la reforma de la planta baixa de la clínica de Meritxell

Els treballs es van efectuar al llarg del 2022 i ja estan completats. Ara bé, al final, han sortit més car del que s’esperava. Fonts del SAAS ho atribueixen principalment a l’encariment de materials. Ras i curt, el pressupost s’ha disparat i l’empresa adjudicatària així ho va posar de manifest davant la parapública.

Per això, i un cop analitzada la documentació, el consell directiu del SAAS ha acceptat el que, tècnicament, es coneix com una ampliació de contracte. Bàsicament, admet que hi ha un sobrecost i que s’ha de pagar més a l’empresa. En concret, 137.375,36 euros.

Per tant, l’increment és gairebé del 20% en comparació a l’import inicialment adjudicat. En total, la reforma haurà suposat pel SAAS una inversió de 833.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending