Govern preveu que la reforma de l’hotel Casamanya costarà 4,3 milions

El pressupost per al 2023 ja inclou una partida inicial de 625.000 euros per iniciar un projecte que s’allargarà dos anys més i que estaria finalitzat el 2025

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya. Toni Solanelles

La reforma de l’hotel Casamanya costaria, segons les previsions del Govern, 4,3 milions d’euros. Aquesta és la xifra estimada al pressupost per l’any 2023, quan es preveu començar el projecte que ha de servir per transformar l’edifici ordinenc en la nova seu del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. La intenció és que les obres s’allarguin tres exercicis, fins al 2025.

Govern dona per fer que ja de cara a l’any vinent les tres parts implicades -el mateix executiu, el comú d’Ordino i el quart- hauran tancat definitivament l’acord per a la cessió de l’històric immoble, situat al centre del poble i en desús des de fa molt temps. També, sensiblement deteriorat. Això explica el fet que, un cop s’hagi arribat a aquest pacte, caldrà executar una inversió elevada per complir l’objectiu fixat: que, seguint l’exemple de l’hotel Rosaleda i de Ràdio Andorra, esdevingui seu ministerial.

En aquest cas, de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. També hauria d’albergar dependències de la corporació parroquial i del quart. Ara bé, abans caldrà una important rehabilitació. Aquesta hauria de començar ja l’any vinent.

Una imatge de l'antic Casamanya, al centre d'Ordino.

Relacionat

El conveni de cessió del Casamanya es preveu que es pugui firmar a l’octubre

Així queda disposat al pressupost per a l’exercici 2023, amb una primera partida. En total, 625.000 euros, dels quals 125.000 per fer els respectius projectes i 500.000 ja per a un previsible inici de les obres. El projecte s’allargaria dos anys més, pels quals s’han previst partides plurianuals.

Així, pel 2024, es reserven 2,1 milions. I pel 2025, 1,575 més. Així doncs, el cost total del projecte, segons les primeres estimacions fetes des del Govern ascendeix a 4,3 milions d’euros. D’aquests, 300.000 per fer tots els estudis i projectes arquitectònics necessaris. La resta, 4, per a la rehabilitació en si mateixa.

Els comptes per al 2023 també inclouen una primera previsió de quin seria el cost anual de manteniment de l’edifici un cop rehabilitat i convertit en dependències ministerials. Segons s’indica suposaria una despesa corrent de 120.000 euros.

Comentaris (7)

Trending