Identificats plenament els cadàvers dels dos ocupants de l’avió estavellat a Sallagosa 

El resident francès que pilotava la nau tindrà un doble comiat: aquesta tarda a Còrnabarriu i divendres a l’església de Sant Esteve

-
-
El resident francès que pilotava l’avió que es va estavellar fa una dotzena de dies entre Sallagosa i l’Estavar, a l’Alta Cerdanya, rebrà un doble comiat: aquesta tarda a Còrnabarriu i divendres a l’església de Sant Esteve. Les cerimònies es poden dur a terme després que els investigadors hagin identificat plenament tant les restes del pilot establert al Principat com de l’enginyer aeronàutic que l’acompanyava.

El sinistre va tenir lloc la tarda del 13 de juny per causes que els experts en accidents de l’aviació civil francesa (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation Civile) estan investigant, i que sembla que no seran gens fàcil d’aclarir per com de malmesa va quedar la nau, un Cessna 172 propietat del resident a Andorra François Guillen, de 55 anys.

Justament, pel mal estat en què va quedar l’aparell, cremat en un 90% arran del xoc contra el terra, en un turó a 50 metres de la carretera entre Sallagosa i l’Estavar, també ha sigut molt complicat la plena identificació dels dos ocupants. I la prioritat era poder retornar als seus familiars les restes dels dos difunts, que en un primer moment es van poder identificar gràcies a les dades que figuraven en les comunicacions burocràtiques que cal fer abans que qualsevol avió s’enlairi.

Els familiars dels dos malaurats accidentats han hagut d'aportar mostres d'ADN per poder fer les comparatives necessàries des del punt de vista científic i legal

Guillen, feia poc més de dos anys que tenia permís de residència ordinari al Principat malgrat que ja hi tenia relació des d’abans. Havia tingut una empresa de lloguer de maquinària i des del novembre passat havia donat d’alta una societat que tenia com a objecte social el lloguer d’aeronaus, ja fos amb pilot o sense. És a dir, oferia serveis d’aerotaxi. Tant ell com les seves dues societats estaven domiciliades al carrer Pere d’Urg d’Andrra la Vella.

Els familiars tant del pilot com del seu acompanyant, un enginyer aeronàutic sevillà de 28 anys que havia acabat una formació com a pilot i que residia a Tolosa, on treballava per a una empresa vinculada a Airbus, han hagut d’aportar mostres d’ADN perquè es poguessin fer les comparatives pertinents i poder donar formalment i científicament per identificats els dos cossos. I repatriar-los cap a on fos necessari.

En el cas de François Guillen, l'acte de comiat se celebrarà aquest dimarts  Crématorium de la Route de Colomiers a Còrnabarriu a les 14 hores. A més, per aquells qui no es puguin desplaçar fins a la població de l’Alta Garona, està previst que es faci un segon acte de record, en aquest cas a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella el proper divendres, dia 28 de juny a les 19.30 hores. Pel que fa a l’acompanyant de Guillen, els serveis fúnebres esperen poder-lo traslladar cap a la població sevillana d’on era originari aquest dimarts.

Etiquetes

Dos especialistes del Bureau d'Enquêtes a la zona de l'accident de l'avió

Relacionat

La investigació per saber les causes de l'accident de l'avió esdevé un repte pels tècnics
Les restes de l'aparell sinistrat.

Relacionat

El pilot mort en l'accident d'avió residia des de feia dos anys a Andorra la Vella

Comentaris

Trending