El pilot mort en l'accident d'avió residia des de feia dos anys a Andorra la Vella

Els tècnics francesos han començat aquest divendres la feina que serà llarga per determinar les causes del sinistre, que podria tenir l'origen en una falla en el motor

Les restes de l'aparell sinistrat.
Les restes de l'aparell sinistrat.
Els tres tècnics del Bureau d'Enqûetes han començat el matí d'aquest divendres la feina per esbrinar les causes de l'accident de l'avió d'aquest dijous a la Cerdanya francesa. El pilot i el passatger van morir en el sinistre. El pilot, de 55 anys i nacionalitat francesa, residia a Andorra la Vella des de feia poc més dos anys i gestionava l'empresa d'aerotaxi Andorra Aeronàutic Privat App que havia donat d'alta feia poc temps. El passatger, de 28 anys, tenia nacionalitat francesa però havia nascut a Espanya.

El fet que l'avió hagi quedat destruida en un 90% està dificutant la tasca dels especialistes al lloc de l'accident segons han avançat alguns mitjans de comunicació francesos. En un principi es va fer esment a una mala maniobra però no es pot descartar una errada mecànica, aspecte que es pot confirmar a les properes hores si l'estat de l'aparell ho permet.  Els tècnics estan acompanyats per gendarmes de la brigada de Prada de Conflent (Pirineus Orientals).

L'aparell, un dels models més venuts de la història de l'aeronàutica, ha quedat destruït al 90%. Una trentena de bombers i quatre gendarmes del grup d'alta muntanya de la Cerdanya amb base a Oceja s'han desplaçat fins al lloc dels fets, que han succeït a mitja tarda. L'avió era un model Cessna 172, quatre places, matrícula francesa. Els temps i la visibilitat eren bones tot i que bufava una mica de vent de sud. 

El pilot, de nacionalitat francesa, residia des de feia poc més de dos anys a Andorra la Vella i el novembre del 2018 e havia donat d'alta l'empresa Andorra Aeronàutic Privat App dedicada al servei d'aerotaxi. Sense residència encara formalment establerta al Principat -el seu permís seria de caràcter ordinari-, el mateix empresari ja tenia al país una societat dedicada, sobretot, al lloguer de maquinària industrial. El passatger de 28 anys, per la seva banda, havia nascut a Espanya però tenia la nacionalitat francesa. Havia fet els seus estudis aeronàutics a Sevilla i havia jugat a l'equip de rugbi de la facultat. Actualment treballava en una empresa aeronàutica amb seu a Tolosa. Tots dos, en principi, tenien una bona experiència en pilotar. L'acompanyant era instructor hi tot.

L'aparell sinistrat estacionat a l'aeroport d'Andorra-la Seu.

El Cessna, habitual a l'aeroport de la Seu

L'aparell sinistrat tenia una presència habitual a l'aeroport d'Andorra-la Seu, d'on tot sovint el Cessna s'enlairava o aterrava. De fet, el difunt pilot feia molta vida al Principat amb coneguts empresaris també aficionats al món de l'aviació, amb els quals de vegades compartia viatges i experiències. Per aquest motiu l'accident mortal va generar gran commoció entre els cercles aeronàutics del país lligats a l'aviació

Comentaris

Trending