Govern no descarta traspassar la gestió del programa ‘Joves en inclusió’ a l’escola Meritxell

Durant aquest any, el projecte per a autistes severs continuarà sota la direcció de la Fundació Tutelar que ja no es costejarà ni un euro perquè Afers Socials l’ha inclòs a la cartera de serveis

-
-
El Govern no descarta a mig termini traspassar la gestió del programa ‘Joves en inclusió’ de la Fundació Privada Tutelar a la Fundació Nostra Senyora de Meritxell i així reordenar tots els serveis o tractaments que ofereixen uns i altres. L’esmentat programa va ser impulsat per la fundació tutelar de comú acord amb l’Associació d’afectats d’autisme d’Andorra (Autea). Però ara el ministeri d’Afers Socials ha inclòs el projecte, adreçat a joves afectats de manera severa pel trastorn de l’espectre autista, en la seva cartera de serveis.

La fundació tutelar, a diferència de l’etapa en què el programa ha estat funcionant com a pilot, ja no costejarà a partir d’aquest 2020 ni un euro. Fa dues setmanes el consell de ministres va acordar una subvenció equivalent a la denominada tarifa social per al programa, que comporta un ajut lleugerament superior a la meitat del que suposa, i que es tradueix en 1.691 euros per persona (actualment hi ha cinc usuaris del projecte) i mes. L’altra part de la despesa l’assumiran entre la CASS i els familiars dels incloses en el programa.

Les fonts properes al Govern consultades han assegurat que estan oberts tots els escenaris sobre la gestió del programa. I que es posarà sobre la taula l’opció que sigui l’escola Meritxell qui assumeixi el programa, atès que la matèria que toca lliga amb altres projectes que ja gestiona o du a terme i, alhora, que serviria per apaivagar certs aspectes que incomoden al propi executiu i que tenen a veure amb l’origen i la posada en marxa del programa.

Etiquetes

-

Relacionat

Govern aprova una subvenció d’uns 100.000 euros anuals mínims a la Fundació Tutelar pel ‘projecte Fenoll’
-

Relacionat

Autea defensa la "necessitat" del programa que ara finançarà el Govern

Comentaris (1)

Trending