Autea defensa la "necessitat" del programa que ara finançarà el Govern

L’entitat que agrupa familiars de persones amb autisme assegura que el projecte ‘Joves en Inclusió’ està avalat per les “altes valoracions externes”

-
-
La junta de l’Associció d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea) defensa la “necessitat” del programa ‘Joves en Inclusió’ de la Fundació Privada Tutelar d’Andorra i assegura que l’avalen tant les “altes valoracions externes” com les enquestes de satisfacció fetes a les famílies de les persones immerses en el projecte. La remarca del posicionament d’Autea arriba després que hagi transcendit que el Govern aportarà pràcticament 1.700 euros per mes i usuari fins al 31 de desembre del 2024. Fins ara, i a mode de prova pilot, tota la despesa l’havia assumit la fundació que gestiona el programa. 

“El programa ‘Joves en Inclusió’ de la Fundació Privada Tutelar d’Andorra respon a una necessitat real envers a les persones majors de 18 anys amb un trastorn de l’espectre de l’autisme amb alta necessitat de suport”, pregona un comunicat de l’entitat. “És un programa llargament demanat per les famílies a les que representa  l’associació d’afectats d’autisme d’Andorra així com per la mateixa associació”, es recorda.

També es manté que “la formació per garantir la inclusió d’una persona i de la seva família a la societat és un dret  reconegut per la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nova York del 2006 que el nostre país ha signat i ratificat” i s’afegeix que “les  altes valoracions externes, els resultats de les enquestes de satisfacció  realitzades a les famílies i el reconeixement per part de professionals especialitzats en el trastorn de fora del les nostres fronteres són els que han d’avalar el programa”

Comentaris (1)

Trending