Govern aprova una subvenció d’uns 100.000 euros anuals mínims a la Fundació Tutelar pel ‘projecte Fenoll’

Afers Socials adjudica de forma directa un abonament de 1.691,57 euros per persona i mes fins com a molt el 31 de desembre del 2024 per finançar el programa ‘Joves en inclusió’

-
-
Cent mil euros més o menys en xifres rodones aportarà el Govern anualment, sempre que no s’incrementin el nombre de beneficiaris, per beneficiar el programa ‘Joves en inclusió’ que atén un nombre reduït de joves que pateixen un autisme sever o molt sever. El programa, que és d’un alt nivell i està obtenint uns resultats més que òptims per aquells que hi han estat inclosos, no està absent de certa polèmica en estar íntimament lligat a l’exsecretària d’Estat d’Afers Socials i actual secretària general del Govern, Ester Fenoll, una de les grans avaladores del programa.

En concret, el ministeri d’Afers Socials, segons que s’acaba de fer públic, ha acordat aportar de manera directa com a finançament de l’esmentat programa 1.691,57 euros per persona beneficiària i mes durant tot el 2020. Un ajut que es pot allargar any a any fins a un màxim de quatre exercicis, és a dir, que l’aportació, que formalment es fa a la Fundació Privada Tutelar, pot allargar-se fins al 31 de desembre del 2024. La xifra de 100.000 euros surt de calcular l’esmentada aportació mensual per cinc persones, que és l’última xifra de beneficiaris que va indicar la Fundació Tutelar que tindria el programa, que es va iniciar amb quatre joves que fan diverses activitats amb l’edifici multiserveis comunal de Fiter i Rossell com a epicentre.

Fins ara, era la Fundació Tutelar la que se n’havia anat fent càrrec, del finançament del programa. De fet, va ser l’impuls d’aquest projecte el que va portar el controvertit David Claverol a l’esmentat ens, que va acabar presidint fins que es va descobrir l’escàndol de l’apropiació indeguda. Va ser justament Claverol qui al seu dia va anunciar que s’havia demanat al Govern que es fes càrrec del programa ja que arribaria un moment que la fundació no tindria prou muscle financer per fer-hi front. Afers Socials estudiava incloure el projecte dins la seva cartera de serveis. Per ara, s’ha acordat l’aportació pública, que és la confirmació de l'esmentada inclusió.

El projecte és ‘premium’ pels afectats del trastorn autista en un grau sever. Però és cert que molts interrogants i algunes incongruències han envoltat dit programa, més enllà d’una mena de conat d’enfrontament que al seu dia hi va haver amb el que avui és la Fundació Nostra Senyora de Meritxell, abans escola especialitzada. Hi ha aspectes com qui pot accedir a l’esmentat programa o si hi ha algun tipus de requisit o barem econòmic, o per tenir bonificat, si fos el cas, el cost del servei, que mai no s’han acabat d’aclarir. Tampoc el fet que la fundació tutelar aixoplugui un programa per a persones, que almenys no necessàriament, no són tutelades.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending