Experts en ginys consideren que l’exposició pública de la tirolina de Naturlandia no compleix la normativa

El comú no facilita cap informe relatiu al projecte més enllà d’unes consideracions ambientals que són molt poc detallades i altament subjectives

-
-
Especialistes en el disseny de ginys similars a la tirolina que el comú de Sant Julià pretén construir a Naturlandia consideren que l’exposició pública convocada de pressa i corrents i que ja està a la recta final -15 dies hàbils des del 25 de juliol- no compleix el que fixa la normativa. De fet, i per començar, la convocatòria de l’exposició pública formalitzada per la corporació laurediana invoca un reglament que ja ha quedat obsolet, atès que des del mes de març està vigent una modificació del mateix.

Les fonts consultades han explicat que la normativa estableix que quan es vol tirar endavant un projecte en terreny públic que afecta el medi natural cal dur a terme un estudi d’impacte ambiental i que aquest s’ha d’exposar públicament acompanyat de tots els elements del projecte. Cap d’aquests detalls no s’estarien facilitant, segons especialistes en la matèria que han pretés fer les consultes corresponents.

L’única documentació que es facilita -hi ha el dubte de si n’hi ha cap més- són, com així s’anunciava en la pròpia publicació feta pel comú per anunciar l’exposició pública, unes consideracions ambientals. Per tant, són les opinions personals, subjectives i poc detallades, segons els consultats, d’un tècnic que sí que està habituat a fer informes com el que s’hauria d’haver fet però que en el cas concret de l’esmentada tirolina no se li hauria encarregat, presumiblement, el treball en profunditat que la reglamentació estableix.

De fet, per això el treball es denomina ‘consideracions’ i no estudi o informe d’impacte ambiental que és el que s’hauria de mostrar al públic. A més, dit informe ha d’anar acompanyat de tots els elements del projecte. És a dir, s’ha de poder consultar el projecte més enllà de l’impacte que aquest té en relació amb el medi ambient. I de projecte no se’n facilita cap. Tot plegat fa pensar als tècnics que hi ha una voluntat d’amagar coses i tirar endavant el projecte pel dret, sia o no viable, tingui o no un impacte més gran o el tingui menys en el medi.

Imatge d'una tirolina a Alaska similar a la que es vol implantar a Naturlandia.

Relacionat

Les promotores de la campanya anti-tirolina lamenten que “a Andorra no s’escolta la gent”
Una tirolina de sis sirgues a Alaska, molt similar a la que es vol construir a Naturlandia.

Relacionat

Desperta Laurèdia considera que la inversió en la tirolina crea un important greuge per al poble
-

Relacionat

Un grup de joves de Sant Julià posa en marxa una campanya per aturar el projecte de la tirolina
Una tirolina de sis sirgues a Alaska, molt similar a la que es vol construir a Naturlandia.

Relacionat

La construcció de la tirolina de Naturlandia comportarà una tala selectiva d’arbres
Recreació d'una de les plataformes de sortida de la tirolina en unes imatges avançades per Andorra Televisió.

Relacionat

El comú de Sant Julià ajorna la reunió de poble però treu de ‘sorpresa’ a exposició pública la tirolina

Comentaris (2)

Trending