Desperta Laurèdia considera que la inversió en la tirolina crea un important greuge per al poble

Diuen que es destinen més recursos a un parc que no funciona en detriment dels actius socials que Sant Julià de Lòria necessita

Comentaris

Una tirolina de sis sirgues a Alaska, molt similar a la que es vol construir a Naturlandia.
Una tirolina de sis sirgues a Alaska, molt similar a la que es vol construir a Naturlandia.
Desperta Laurèdia considera, en un comunicat, que la inversió comunal en la tirolina crea un important greuge per als habitants de Sant Julià de Lòria ja que es pretén destinar, de nou, més recursos econòmics a la promoció turística d'un parc que no ha tingut els resultats esperats des del seu inici, en detriment dels actius socials que la parròquia necessita. La plataforma torna a denunciar el nul compromís de l'equip comunal amb la ciutadania.

El projecte de la tirolina de Sant Julià de Lòria continuen aixecant polseguera. El motiu ara és la resposta negativa del comú a la sol·licitud d'informació presentada per Desperta Laurèdia que demanava que es facilités un estudi de l'impacte global del giny, on s'inclogués el pla de viabilitat econòmica, l'informe d'impacte ambiental i el pla de seguretat i evacuació en cas d'accident. En un comunicat, la plataforma indica que la resposta de la corporació diu que, "per prudència" no és adequat publicar les informacions relatives a la viabilitat econòmica i funcionament de la tirolina, ja que el projecte està subjecte a modificacions.

Desperta Laurèdia, però, recorda que el cònsol ha presentat en privat a certs ciutadans de la parròquia, una projecció sobre com serà la tirolina i un document amb xifres econòmiques, "menystenint a nivell informatiu la resta de lauredians". També mostren la seva preocupació pel cost de 5,5 milions d'euros i l'afectació que aquesta inversió tindrà sobre les finances comunals i, especialment, seguint les dades facilitades pel Tribunal de Comptes. Segons Desperta Laurèdia, la inversió comunal en el giny crea un important greuge per als habitants de la parròquia ja que es pretén destinar, de nou, més recursos econòmics a la promoció turística d'un parc que no ha tingut els resultats esperats des del seu inici, en detriment dels actius socials que Sant Julià de Lòria necessita. En relació a l'obra, demanen que l'execució s'obri a concurs públic per garantir un procés transparent i eficient per a les finances comunals.

El grup expressa el seu malestar per l'elevat cost del ràfting, especialment si només s'ha fet durant la festa major

D'altra banda i pel que fa al ràfting, el grup espera conèixer les dades exactes d'afluència de l'activitat, i expressa el seu malestar per l'elevat cost que ha tingut el condicionament del riu i dels edificis destinats a desenvolupar una activitat "que tan sols ha servit durant la festa major, sense perspectives clares de funcionar en el futur. "En aquest sentit, el comú havia pressupostat inicialment una inversió de 800.000 euros, de la qual ja s'han executat la majoria de fons. Per tant, si realment el ràfting queda en una activitat anecdòtica, es pot afirmar que la festa major del 2019 esdevindrà una de les més cares de la història".


Precisament i en relació a la festa, el grup d'opinió manifesta el seu ferm rebuig als fets violents de la nit de dimarts a la plaça Laurèdia i mostra tot el seu suport als agents de policia ferits en els aldarulls i a tot el cos de l'ordre.st sentit, el comú havia pressupostat inicialment una inversió de 800.000 euros de la que ja s'han executat la majoria de fons". Per tot això, Desperta Laurèdia considera que "si realment el ràfting queda en una activitat anecdòtica, es pot afirmar que la festa major 2019 serà una de les més cares de la història".

Comentaris

Trending