El comú de Sant Julià ajorna la reunió de poble però treu de ‘sorpresa’ a exposició pública la tirolina

La corporació laurediana continua actuant de manera incomprensible i anuncia una nova despesa de 40.000 euros per fer més obres a l’edifici projectat per acollir els vestidors del ràfting

Comentaris

Recreació d'una de les plataformes de sortida de la tirolina en unes imatges avançades per Andorra Televisió.
Recreació d'una de les plataformes de sortida de la tirolina en unes imatges avançades per Andorra Televisió.
Després d’anunciar que es deixava sense convocar l’anunciada reunió de poble per tractar la qüestió de la tirolina i altres aspectes relacionats amb Naturlandia perquè al juliol hi ha molta gent de vacances, el comú de Sant Julià ha acabat fent quelcom ‘pitjor’: per ‘sorpresa’ anunciar l’exposició pública de l’impacte mediambiental de la nova atracció que es pretén construir entre la cota 1.600 i la 2.000 de l’ecoparc de la Rabassa. Per si no n’hi havia prou, la corporació acaba d’anunciar una nova inversió de més de 40.000 euros per fer més obres de condicionament a l’edifici que han d’acollir els vestidors del futur (?) projecte del ràfting.

El Butlletí Oficial del Principat (BOPA) s’ha publicat -de manera digital- de manera extraordinària aquest dimarts per anunciar només qüestions lauredianes. Quatre qüestions. I a banda d’uns treballs de forjat en un edifici adjacent al santuari de Canòlich, la resta són temes ‘espinosos'. Edictes per projectes, d’una manera o altra, lligats a Naturlandia. Per exemple, l’ampliació del contracte de remodelació de l’edificació situada a l’avinguda Verge de Canòlich número 51. És a dir, 53.000 euros més a sumar als més de 134.000 ja compromesos el 2017 pel local de dues plantes que serveix de recepció i oficines de Naturlandia a tocar la plaça Laurèdia i als 140.000 de l'abril de l'any passat.

L’altra ampliació de contracte és la relativa al condicionament del local situat a l’avinguda Rocafort número 26, on estan projectats els vestidors de l’activitat de ràfting. No la de la festa major, aquella que ha de ser una atracció per sempre més i que el propi Govern, aquest dilluns a AINA, ben poc li va faltar per dir que això difícilment tirarà mai endavant. Bé, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ho va salvar d’una altra manera. Si el comú pretén fer ràfting de forma permanent al Valira haurà de fer una sol·licitud molt diferent a la feta ara pel ‘toro mecànic aquàtic’ i, és clar, haurà de complir uns requisits molt més exigents. Són 40.000 euros més a afegir als 148.000 assignats ja al juny del 2017 i als 70.000 adjudicats l'abril de l'any passat.

Entre la inversió compromesa als nous locals de Naturlandia a tocar la plaça Laurèdia i la remodelació de l'edifici que ha d'acollir els vestidors del ràfting, tot adjudicat a Pidasa, s'hauran destinat 585.000 euros

Tant les obres del local situat a l'espai on anteriorment hi havia hagut una gasolinera com la remodelació de l'edifici d'una de les famílies més potentades de la parròquia i que s'ha de convertir en centre logístic i vestidors del projecte del ràfting s'han adjudicat a l'empresa laurediana Pidasa, justament, l'empresa que estaria interessada en participar del projecte de la tirolina de Naturlandia que també és objecte d'un edicte al BOPA especial fet publicar pel comú de Sant Julià.

I és que amb nocturnitat i traïdoria com aquell qui diu, tot un 24 de juliol, és a dir, demà, començaran a comptar els 15 dies hàbils que aquelles persones que hi tinguin interès o ho considerin oportú disposaran per fer al·legacions a les ‘Consideracions ambientals del projecte de Tirolina a les cotes 1600-2000 de Naturlandia’. No arriba a ser un informe d’impacte ambiental però s’hi acosta. I per complir amb la llei s’han de sotmetre les consideracions a informació pública.

Els interessats podran consultar el referit document a les dependències de l’edifici administratiu del comú de Sant Julià de Lòria, concretament al departament d’Urbanisme, durant l’horari d’atenció al públic, i hi podran efectuar les al·legacions que considerin oportunes en el mateix termini. És a dir, els integrants de Desperta Laurèdia i tots els ciutadans de Sant Julià o d’arreu que ho vulguin no rebran les explicacions dels responsables polítiques perquè és mala època però, en canvi, no és mala època per al·legar contra el projecte. O ara, o mai.

Comentaris (3)

Trending