Les estacions preveuen recuperar les xifres de temporers prèvies a la pandèmia

Grandvalira calcula que per entre els que aniran a les pistes d’Encamp, el Pas de la Casa i Canillo i els destinats a Arcalís la dada se situarà molt a prop dels 1.500 mentre que Pal Arinsal planifica unes 500 contractacions

Un monitor d'esquí fent classe.
Un monitor d'esquí fent classe. GRANDVALIRA

La millora de la situació sanitària fa preveure que la pròxima campanya d’hivern pugui recuperar bona part de la normalitat prèvia a l’esclat de la crisi del coronavirus. I, per això, les estacions recuperarien també les xifres de treballadors temporers de campanyes anteriors. Tant a Grandvalira com a Pal Arinsal es planifica amb aquesta idea al cap. El procés, de fet, ja ha començat amb recerca de perfils a l’estranger però també amb contactes via el Servei d’Ocupació per donar opcions als aturats del país.

En el cas de Grandvalira, la previsió és contractar prop de 1.500 empleats. D’aquests, la gran majoria, 1.300, per a les estacions d’Encamp, Canillo i el Pas de la Casa i la resta, 180, per a Ordino-Arcalís. Com indiquen des de Nevasa, “la situació ha millorat considerablement i les dades quant a afluència i reserves semblen bones”. Per tant, es té “més clar” l’escenari.

Dijous hi ha prevista una reunió al Servei d’Ocupació per cercar aturats del país que puguin incorporar-se a la campanya d’hivern

D’aquesta forma, Grandvalira recuperaria unes dades de contractació similars a les de la temporada 2019-20, l’anterior a l’esclat de la pandèmia. De moment, s’ha activat el procés de selecció, prioritzant en primer lloc el contacte amb el personal d’anteriors campanyes. Un cop s’hagi confirmat qui repeteix, s’obrirà la porta als treballadors nous.

El mateix succeeix a Vallnord Pal Arinsal. Fonts del domini xifren en unes 500 les contractacions que caldran per afrontar la temporada, que se sumaran als entre 130 i 140 empleats fixos. En aquest sentit, també es recuperarien les dades habituals en les campanyes d’hivern prèvies a la Covid-19. Asseguren, de fet, que s’estan rebent “més peticions” del que eren habituals.

Més enllà de buscar perfils a fora -Argentina i Xile són els dos països principals d’origen d’aquests empleats tot i que enguany també s’ha detectat interès des de Veneçuela-, no s’oblida la possibilitat d’agafar persones residents. “Hem engegat la campanya anual en col·laboració amb Ocupació i Ski Andorra”, expliquen des de Grandvalira, amb una reunió prevista per a aquest dijous. A la vegada, s’ha passat a aquest servei “un llistat de les nostres necessitats i llocs oferts” perquè facin una “preselecció de candidatures que ens envien a estacions”. Les fonts de Nevasa consultades afirmen que, en aquest cas, “donem prioritat total en la contractació”.

A aquesta reunió també hi haurà representació de Pal Arinsal. Des del servei de recursos humans de l’estació apunten que “allà mateix la gent ens pot portar currículums i també des del Servei ens passen una llista”. El que es té clar és que “hi ha vacants pensades per a la gent del país”.

Tot i això, des de les estacions recorden que “amb el mercat interior no es pot cobrir les necessitats de les empreses i que les posicions ofertes per aquest personal nou són sobretot a nivell de servei”. En canvi, per altres professions “és imprescindible comptar amb experiència o titulació que tot sovint aporta justament el personal estranger que fa doble temporada”. De fet, aquestes professions més tècniques són les concentrarien la gran part de personal repetidor.

Comentaris (6)

Trending