La UE Santa Coloma es desmarca de les activitats de Zoe però manté el contracte de patrocini

El club refusa que el conglomerat empresarial investigat a l’Argentina per una presumpta estafa piramidal controli la gestió del primer equip de l’entitat i deixa clar que cap persona relacionada amb aquella empresa forma part de la junta directiva

Una rotllana de l'equip; Zoe apareix per tot arreu.
Una rotllana de l'equip; Zoe apareix per tot arreu. UE SANTA COLOMA

Generación Zoe és només un patrocinador més. I així ho assegura la junta directiva de la Unió Esportiva (UE) Santa Coloma tot desmarcant-se de les activitats del conglomerat empresarial que està sent investigat a l’Argentina en relació amb una suposada estafa piramidal que afectaria centenars, potser milers, de persones. El club de futbol de la primera divisió andorrana manté el contracta de patrocini que assegura que l’empresa està complint fil per randa i deixar clar que cap membre d’aquell grup inversor forma part de la junta directiva de l’entitat.

La UE Santa Coloma ha emès un comunicat oficial -i tot i que l’Altaveu ha intentat contactar amb els emissors de dit comunicat per aclarir-ne alguns extrems ha estat impossible- després que aquest mitjà es fes ressò del neguit que hi havia en l’entitat i en el futbol andorrà en general per l’impacte que pugui tenir la investigació sobre Generación Zoe. La filial hispano-europea d’aquest conglomerat empresarial hauria assumit des de final de l’any passat el control del club, almenys del seu primer equip, tot i que l’entitat ho nega i situa la col·laboració amb Zoe en el terreny del patrocini.

El club “no té res a veure amb l’activitat empresarial d'aquesta empresa, però si podem dir que fins a la data d’avui ells sempre han respectat el nostre contracte de patrocini que vàrem signar al mes de novembre”

En el comunicat en qüestió, el club afirma que “l’empresa Zoe ara com ara té un contracte amb nosaltres de patrocini i patrocina el nostre club”. Amb tot, el president de la divisió espanyola de Generación Zoe, Daniel Paterna, que ha esborrat totes les seves xarxes socials després de l’escàndol sorgit a l’Amèrica Llatina, anunciava ell mateix en primera persona que Zoe havia “adquirit la gestió” de la UE Santa Coloma. El club andorrà ho nega.

A més a més, en el seu comunicat, es deixa clar que “cap persona vinculada professionalment amb aquesta empresa pertany a la junta directiva del club, ni a cap altre càrrec dins del mateix, actuant així com patrocinadors del club així com la resta d'empreses que confien a promocionar els seus negocis en el nostre club o altres entitats esportives”. La UE Santa Colona “no té res a veure amb l’activitat empresarial d'aquesta empresa, però si podem dir que fins a la data d’avui ells sempre han respectat el nostre contracte de patrocini que vàrem signar al mes de novembre”.

WhatsApp Image 2022 02 23 at 21.04.26
 

Una de les qüestions a formular als responsables de l’entitat és si no s’ha plantejat deixar sense efecte el contracte de patrocini atès els dubtes raonables sobre la procedència dels diners que estaria movent el conglomerat empresarial inicialment creat a l’Argentina el 2017 i el màxim responsable del qual està en recerca i captura per l’Interpol després que es detinguessin altres comandaments de l’entramat societari que sustenta o sustentava Generación Zoe.

Daniel Paterna, president de Zoe Espanya-Europa, al costat de tres futbolistes de la UE Santa Coloma.

Relacionat

Una estafa piramidal que sacseja l’Amèrica Llatina esquitxa el futbol andorrà

La junta directiva demana que “es respecti la honorabilitat d'un club amb més de 35 anys d’història” alhora que “vol fer referència que des de l'any 1986 que es va crear el club, sempre la seva prioritat ha estat la formació del jovent del Principat des dels més petits amb quatre anys que comencen a les nostres escoles fins als nostres veterans. Sempre amb els valors fonamentats en l’esforç i companyonia basats amb l’esport”.

Etiquetes

Comentaris

Trending