En llibertat el propietari d’unes pizzeries que feia gairebé un any que era a la presó per atropellar el soci

El Tribunal de Corts ha decidit alliberar l’home, que va ser jutjat fa quinze dies, en espera de la sentència, que s’ha de dictar el setembre i ha de resoldre si hi va haver intent d’assassinat o no

Imatge del local propietat dels implicats on van coincidir, per separat, poc abans abans que se succeís el malaurat incident.
Imatge del local propietat dels implicats on van coincidir, per separat, poc abans abans que se succeís el malaurat incident.

L’home que el 15 de juny de l’any passat va atropellar el seu soci a l’avinguda del Jovell de Sispony està en llibertat condicional. Quinze dies abans de complir-se l’any d’empresonament i tot just una setmana després de celebrar-se el judici en el marc del qual la fiscalia i l’acusació particular li demanen una condemna de nou anys de presó, el Tribunal de Corts va decidir alliberar-lo fins que no es dicti la sentència, al setembre. Atropellat i atropellador, per dir-ho així, són socis d’unes conegudes pizzeries del país.

El tribunal ha condicionat la llibertat de l’home, acusat d’assassinat en grau de temptativa, al fet que no entri en cap moment en contacte amb la seva víctima. En cas contrari, immediatament tornaria al centre penitenciari. El processat, un excel·lent cuiner més que bon empresari segons que es va dir durant el judici, el 21 de juny, no té tampoc prohibit l’accés als establiments del qual és soci. Això sí, hi ha d’haver la coordinació suficient perquè en el moment que aquest home pretengui acudir als restaurants en qüestió s’ha d’assegurar que l’altre soci i víctima dels fets del 15 de juny de l’any passat a la tarda no és al local ni hi acudirà tampoc.

L’anunci de la sentència està previst per al 5 de setembre. En una vista plena de contradiccions i certa tensió, el processat i la seva defensa tant van intentar mantenir que l’atropellament ocorregut a Sispony i que, per sort, no va enganxar prou bé la víctima, havia estat del tot fortuït com l’home, que havia ingressat a la presó l’11 de juliol passat, assegurava que no hi tornaria per tal de reclamar el seu alliberament. Segons que ha pogut constatar l’Altaveu, la posada en llibertat del processat ha sorprès diverses parts. Més quan la petició de condemna de l’acusació pública és molt elevada -nou anys- i la qualificació dels fets molt greu: intent d’assassinat. 

El processat no pot entrar en cap cas en contacte, per cap via, amb la víctima de l’incident del 15 de juny de l’any passat, en cas contrari reingressaria a la Comella

Sobretot, la mesura d’alliberament condicional dictada no hauria estat rebuda gens bé en l’entorn de la víctima, que durant la vista va mostrar el seu convenciment que el seu soci l’havia intentat matar i que per això havia fet marxa enrere per tornar-lo a envestir almenys en una ocasió, tal com van confirmar tres testimonis, tres veïnes del mateix immoble on viu la víctima. No era l’únic episodi violent que protagonitzaven els dos socis. La víctima de l’atropellament, segons algunes fonts, hauria arribat a portar guardaespatlles durant alguna temporada.

El que va quedar més clar de tot plegat és que la relació entre els dos homes està del tot enverinada després de més de quatre dècades de compartir projectes empresarials. Algun dels testimonis que va prestar declaració en el judici va arribar a qualificar el vincle entre els dos homes del típic amor i odi que es pot trobar en un matrimoni. També va quedar clar que hi ha un rerefons econòmic -el suposat agressor tindria dificultats i no hauria arribat a un acord amb el seu soci per la compra-venda d’accions alhora que hi hauria acusacions per part de la víctima que el presumpte agressor s’hauria apropiat indegudament de diners de la caixa dels establiments- molt important. Ara mateix, segons es va dir durant el judici, s’hauria designat un administrador judicial per intentar posar ordre a la situació empresarial.

Com va quedar clar durant la vista, les desavinences societàries o altres fets que han estat judicialment analitzats o que estan en curs d’instrucció o anàlisi no havien d’influir en la decisió del Tribunal de Corts en relació amb l’incident ocorregut poc després que, encara que per separat, els dos homes haguessin coincidit en un dels restaurants dels quals són propietaris i, després, un acabés per terra, a Sispony, per l’acció de l’altre al voltant d’un Audi 3. ¿Intent d’assassinat o accident fortuït? La resposta, el setembre. Mentrestant, l’empresonat ha estat alliberat. Això sí, s’ha de portar bé.

L\'empresari empresonat per la \'guerra de la pizza\' acumula dues denúncies més per amenaçar un treballador

Relacionat

L’home que va envestir el seu soci amb el cotxe en la ‘batalla de la pizza’ al·lega que no hi tornarà per demanar l’alliberament
L\'empresari empresonat per la \'guerra de la pizza\' acumula dues denúncies més per amenaçar un treballador

Relacionat

L'empresari empresonat per la 'guerra de la pizza' acumula dues denúncies més per amenaçar un treballador

Relacionat

Testimonis incriminen l'home finalment empresonat per la 'guerra de la pizza'
L\'empresari que va atropellar el soci intencionadament haurà d\'entrar a la presó... però ja ha marxat del país

Relacionat

L'empresari que va atropellar el soci intencionadament haurà d'entrar a la presó... però ja ha marxat del país
La \'batalla de la farina\' que va precedir l\'intent d\'atropellament entre els socis d\'un grup de pizzeries

Relacionat

La 'batalla de la farina' que va precedir l'intent d'atropellament entre els socis d'un grup de pizzeries
La fiscalia recorrerà contra l\'alliberament de l\'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe

Relacionat

La fiscalia recorrerà contra l'alliberament de l'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe
La \'batalla de la pizza\' o quan un empresari envesteix el soci amb el cotxe per desavinences econòmiques

Relacionat

La 'batalla de la pizza' o quan un empresari envesteix el soci amb el cotxe per desavinences econòmiques
L\'empresari empresonat per la \'guerra de la pizza\' acumula dues denúncies més per amenaçar un treballador

Relacionat

‘La guerra de les pizzes’: ¿accident fortuït o intent d’assassinat?
-

Relacionat

Veïnes de la zona on hi ha haver l’atropellament de ‘la guerra de les pizzes’ deixen en entredit que fos un accident fortuït com manté l’acusat

Comentaris

Trending