Veïnes de la zona on hi ha haver l’atropellament de ‘la guerra de les pizzes’ deixen en entredit que fos un accident fortuït com manté l’acusat

El Tribunal de Corts jutja per un cas d’assassinat en grau de temptativa el soci d’un conegut grup de pizzeries que ara fa un any va envestir a Sispony l’altre soci amb el cotxe

-
-
El testimoni de les veïnes de la zona de Sispony on un dels socis d’un conegut grup de pizzeries va atropellar l’altre soci el 15 de juny de l’any passat han posat en dubte molt fermament la versió de l’acusat, que assegura que es va tractar d’un malaurat accident ordinari i que tota la resta es deu a un conjunt de mentides en el marc de les moltes diferències que tenien els dos empresaris. El judici se celebra aquest dijous davant el Tribunal de Corts i, en principi, la fiscalia preveu sol·licitar nou anys de presó per al processat, que ja fa pràcticament un any que està ingressat al centre penitenciari.

L’acusat ha negat en tot moment que hagués anat a buscar expressament el seu soci a Sispony, tal i com manté l’altra part. I fins i tot ha negat haver vist qui va acabar envestit en un dels restaurants del grup on tots dos van estar dinant, encara que per separat, en zones diferents de l’establiment i en companyia d’altres persones, el dia dels fets. El processat, molt impulsiu en moltes de les fases de la seva declaració i fins i tot encarant-se amb l’advocat de l’acusació particular, és a dir, de la víctima del sinistre, ha vingut a dir que tot plegat va ser un accident malaurat. I que la tota la resta, fins a conformar una acusació d’assassinat en grau de temptativa, són mentides.

Però més enllà del testimoni de la víctima, la presència i explicacions de fins a tres veïnes de l’immoble on viu l’envestit, a Sispony, una de les quals ha assegurat no conèixer cap dels dos implicats, dibuixa una situació força diferent a la de l’accident fortuït. Totes tres han coincidit en afirmar que com a mínim el cotxe que conduïa l’acusat va picar dues vegades contra la moto en què estava assegut en un voral de la calçada el soci de la pizzeria que va ser atropellat. I, per tant, com a mínim va fer marxa enrere un cop per tornar a accelerar contra la víctima, que es va poder refugiar en una pilona que hi havia a la zona. De fet, dues de les declarants han assegurat haver vist una segona maniobra de marxa enrere per tornar probablement a envestir però que la presència, justament de les veïnes, hauria suposadament fet desdir el processat. 

En allò que sí que han coincidit totes tres és en afirmar que el processat va marxar del lloc marxa enrere a tota velocitat i alçant el dit del mig de la mà i el braç esquerre que va treure per la finestra del cotxe. També ha quedat clar que els darrers anys, potser quatre o cinc o més, les diferències que mantenien els dos socis amb un rerefons econòmic clar eren molt importants, amb diverses causes obertes, algunes de les interposades per la víctima contra l’acusat que ja s’haurien arxivat i d’altres que encara s’estan instruint. També hi hauria hagut un primer episodi de tensió i intercanvi suposat de cops en una notaria. La víctima ha assegurat que el seu soci li havia dit en més d’una ocasió que li “faria la vida impossible” però no ha arribat a aclarir si hi havia hagut alguna amenaça de mort prèvia.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris

Trending