L'empresari que va atropellar el soci intencionadament haurà d'entrar a la presó... però ja ha marxat del país

Comentaris

L\'empresari que va atropellar el soci intencionadament haurà d\'entrar a la presó... però ja ha marxat del país
L\'empresari que va atropellar el soci intencionadament haurà d\'entrar a la presó... però ja ha marxat del país
  • El Tribunal de Corts revoca la decisió del batlle de guàrdia del 16 de juny de deixar en llibertat l'home que en va envestir un altre amb el cotxe
  • L'agressor, que després d'un parell de setmanes de 'preparatius' ja hauria abandonat el Principat, està processat per un homicidi en grau de temptativa
  • La Batllia el va alliberar el processat, que mantenia múltiples diferències amb l'agredit, al·ludint a l'arrelament a Andorra de l'ara 'desaparegut' 

L’empresari que suposadament va atropellar el seu soci intencionadament arran de les fortes desavinences que mantenen des de fa un parell d’anys per qüestions econòmiques haurà d’ingressar a la presó. Així ho ha acordat el Tribunal de Corts, que aquest dimecres ha comunicat revocar la decisió adoptada el 16 de juny pel batlle de guàrdia de posar en llibertat provisional l’agressor. La decisió, però, arriba tard. Segons les fonts consultades, el processat, de nacionalitat francesa malgrat que establert al Principat des de fa molts anys, ha tingut quinze dies per fer i desfer i, finalment, marxar del país. La resolució judicial, doncs, ara per ara serà de difícil compliment.

Els fets origen de la decisió del Tribunal de Corts es remunten al 15 de juny. Els dos accionistes d’una empresa radicada al carrer de la Unió d’Escaldes-Engordany que gestionen quatre establiments tipus pizzeria dinaven, cadascú amb el seu propi acompanyant, en un dels locals del grup. Feia temps que les diferències suscitades per motius econòmiques eren evidents. I entre ells ja hi havia plets judicials o denúncies interposades. Durant tot l’àpat es fan estar seguint amb la mirada. Sense més. La ‘moguda’ vindria després.

Premeditadament o no, que això ho haurà d’aclarir en tot cas la investigació, una vegada tots dos van haver acabat de dinar i van sortir del restaurant es va iniciar una persecució, un seguiment a certa distància. Un dels homes, com tantes altres vegades, va agafar la seva motocicleta i va iniciar el camí cap a casa seva, a Sispony. Un tros enrere, però, el va seguir el seu soci. En cotxe.

Quan ja arribaven al domicili del primer, en un carrer pràcticament sense sortida, i l’home es disposava a accedir a l’habitatge pel garatge, el conductor del vehicle va accelerar i el va envestir. També va envestir, però, uns fanals que hi havia a la zona, amb la qual cosa això va reduir l’impacte sobre la motocicleta, que tot i això va quedar força malmesa, i el seu pilot, que va haver de ser traslladat a l’hospital però que no va patir lesions, finalment, de gran gravetat.

Sort encara de tres testimonis presencials que van evitar que el conductor del cotxe, que pretenia, fes marxa enrere i tornés a envestir. Finalment es va fer enrere i va desaparèixer del lloc dels fets. Era un dijous a la tarda. La policia va ser alertada i inicialment va acudir al lloc advertida d’un accident de trànsit. Quan van arribar els primers agents, però, van veure que no es tractava d’un sinistre normal i es va iniciar una investigació que, d’entrada, un parell d’hores després acabava amb la detenció de l’agressor. La policia el va acusar d’un delicte contra la integritat física.

Després de pràcticament 24 hores arrestat al despatx central, l’home va ser posat a disposició judicial. I la nit del divendres 16 de juny, el batlle de guàrdia va decretar el processament del detingut, justament per un homicidi en grau de temptativa, però contra el criteri del fiscal en va decretar la llibertat en assegurar que no hi havia motius per pensar que se sostrauria a l’acció de la Justícia atès que era un home totalment arrelat al Principat.

Pel que sembla, el batlle no va tenir en compte o no va apreciar amb prou fermesa que, per exemple, l’agredit i el seu entorn ja havien interposat una querella contra l’agressor per una presumpta administració deslleial de l’empresa o que un temps abans, també, l’agressor ja havia protagonitzat un altre incident que li va valdre una denúncia quan, amb dissolvent, va destruir dues tones de farina guardades en un magatzem. Res. L’home va quedar en llibertat provisional en espera d’un futur judici.

Com va avançar l’Altaveu, la fiscalia va recórrer contra la decisió del batlle de guàrdia. Va reclamar al Tribunal de Corts que en decretés l’empresonament. També l’agredit va acabar formulant una querella contra l’agressor tot constituint-se en acusació particular. Però els procediments judicials tenen els seus ‘tempos’. Els que haurien servit, segons les fonts, a l’agressor per ‘arroplegar’ els trastets i tocar pirandó. 

Perquè, finalment, el Tribunal de Corts, amb certa celeritat vist que dilluns era el darrer dia que l’agressor tenia de temps per dir allò que cregués convenient en relació al que sol·licitaven les altres dues parts, ha comunicat aquest dimecres que deixa sense efecte l’alliberament de l’home. I que aquest, Alain D., de 57 anys, hauria d’ingressar al centre penitenciari de la Comella. El pas, però, no es podrà donar, segons les fonts. Almenys de moment. 

De fet, més enllà de l’episodi de l’atropellament intencionat i de les accions judicials que contra ell té el seu soci -‘només’ portaven un quart de segle treballant junts-, les accions de l’agressor en la societat que gestiona els establiments de pizzeria havien estat embargades per ordre de Crèdit Andorrà. De fet, el soci agredit tenia la ferma intenció d’adquirir el paquet accionarial en la subhasta que s’havia de celebrar el 30 de juny i que un parell de setmanes abans la batlle responsable del procés civil va decidir suspendre.

  

 

 

 

https://www.altaveu.com/la-batalla-de-la-pizza-o-quan-un-empresari-envesteix-el-soci-amb-el-cotxe-per-desavinences-economiques/

 

https://www.altaveu.com/la-batalla-de-la-farina-que-va-precedir-lintent-datropellament-entre-els-socis-dun-grup-de-pizzeries/

Comentaris

Trending