Testimonis incriminen l'home finalment empresonat per la 'guerra de la pizza'

Comentaris

  • Persones que van presenciar l'incident protagonitzat per dos socis d'una coneguda empresa de restauració del país avalen que el processat va envestir l'altre volgudament
  • A. D., resident francès de 57 anys, va ser detingut dues hores dels fets i va quedar inicialment en llibertat l'endemà; tres setmanes després el Tribunal de Corts va revocar l'alliberament
  • El processat inicialment va marxar del Principat però, finalment, dimarts es va presentar voluntàriament -seguint instruccions de la defensa- per ingressar a la presó

Testimonis presencials de l’accident o ‘atropellament exprés’ que hi va haver el 15 de juny a Sispony i que van protagonitzar els dos socis d’una empresa radicada al carrer de la Unió d’Escaldes i que gestiona quatre coneguts restaurants coneguts, sobretot, per les seves pizzes incriminen el processat. A. D., resident francès de 57 anys, va ser detingut dues hores després del sinistre, considerat un intent d’homicidi. I malgrat que inicialment va ser posat en llibertat l’endemà després de passar a disposició judicial, finalment el Tribunal de Corts va revocar l’alliberament dimecres de la setmana passada. L’home ja havia marxat del país. Finalment es va presentar dimarts al centre penitenciari i hi va quedar ingressat.

El batlle de guàrdia el va processar el 16 de juny per un homicidi en grau de temptativa però el va deixar en llibertat provisional. El jutge va considerar que el seu arrelament al Principat i l’’expedient’ del detingut no representaven un perill per a la societat. Dies més tard, la fiscalia va recórrer contra l’alliberament i també la família de la víctima de l’atropellament que l’acusat nega es va presentar com a acusació particular. Tot plegat va fer que, tot i escoltades les al·legacions de la defensa del processat, el Tribunal de Corts deixés sense efecte l’alliberament i decretés l’empresonament d’A. D. Quan es va notificar aquesta decisió, però, el resident francès ja havia marxat del país.

Una setmana després, i per recomanació de la defensa segons algunes fonts, l’home, que es considera víctima i no pas culpable, s’ha presentat voluntàriament per entrar a presó de forma provisional. La instrucció del cas encara no està acabada. Però els primers testimonis que va recollir la policia en el mateix lloc dels fets evidenciaven que l’accident no havia estat fortuït, si no que A. D. hauria envestit l’altre soci just quan arribava amb motocicleta a casa seva, a Sispony. Els testimonis, a més, van explicar que com a mínim en una ocasió, el conductor del cotxe va fer marxar enrere per mirar de tornar a accelerar. El cop que va donar a la víctima no va ser gaire important, tot i els danys materials causats, perquè hi havia una pilona pel mig.

El processat, suposadament, hauria seguit el seu soci, amb qui mantenia serioses diferències per desavinences i problemes econòmics, just després que tots dos haguessin dinat, per separat, en un dels restaurants del grup, al carrer Maria Pla de la capital. L’agressor mantindria que no tenia ni intenció de perseguir ni menys encara d’atropellar el seu soci durant un quart de segle. Encara avui públicament manté aquesta versió a través de les pàgines d’’El Periòdic d’Andorra’. Es dóna el cas, però, que el carrer on es va produir el sinistre no té sortida i l’únic objectiu d’arribar fins allí és accedir a l’edifici on viu la víctima.

Més enllà de les desavinences econòmiques -amb un embargament d’accions dictat per la Batllia a petició de Crèdit Andorrà contra A. D. i que res no té a veure amb l’agredit pel mig també-, tots dos homes havien protagonitzat altres moments de tensió o crispació. L’ara empresonat hauria fet malbé dues tones de farina en un atac de mala bava, un fet que també nega. Un altre episodi de certa violència s’hauria dut en presència d’un notari del país, just al despatx d’aquest. El fedatari públic hauria estat citat a declarar, també, en el marc de la causa. De fet, està previst que l’instructor judicial prengui declaració properament a diversos testimonis perquè corroborin la versió inicialment donada a la policia per una de les persones que va veure l’accident. 

En tot cas, i mentrestant, i després de repensar-s’ho, el suposat agressor en la ‘guerra de les pizzes’ dorm a la Comella. L’intent d’homicidi no es ven pas barat. Inicialment, el processat es pot enfrontar a una petició de pena de presó d’entre cinc i vuit anys, malgrat que el tribunal, si és el cas i arriba el moment, pot reduir encara a la meitat tots dos límits mínim i màxim en funció del perill real que adverteixi en la conducta delictiva.

Comentaris

Trending