La fiscalia recorrerà contra l'alliberament de l'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe

Comentaris

La fiscalia recorrerà contra l\'alliberament de l\'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe
La fiscalia recorrerà contra l\'alliberament de l\'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe

La fiscalia té intenció de recórrer, probablement aquest dilluns, contra l’alliberament, divendres, de l’empresari que, dijous, hauria envestit amb el cotxe el seu soci quan, circulant amb una motocicleta, arribava al seu domicili de Sispony. El ministeri públic, segons les fonts, no té dubte que l’acció, emmarcada per unes desavinences econòmiques que vénen de lluny, és un intent d’homicidi. Sortosament, les lesions que va sofrir la víctima no van revestir gaire gravetat i després de ser atès a l’hospital i unes hores d’observació es va poder traslladar a casa seva.

El batlle de guàrdia va decretar divendres a darrera hora de la nit la llibertat provisional de l’agressor, un home de 57 anys resident des de fa molts anys al país, igual com l’agredit. Tots dos fa pràcticament un quart de segle que són socis, com a mínim, en una empresa que regenta quatre restaurants de menjar de tipus italià amb seu al carrer de la Unió d’Escaldes-Engordany. L’alliberament va sorprendre i va indignar l’entorn familiar de la víctima. Tampoc la fiscalia no va compartir la decisió judicial. 

I d’aquí el recurs que es presentarà davant el Tribunal de Corts. De fet, el representant del ministeri públic ja va sol·licitar durant la presa de declaració de l’agressor, divendres al vespre, que se l’empresonés. Es dóna la circumstància que, suposadament, l’home no només va envestir el seu soci expressament i a traïció. A més, després de no poder tornar a remetre contra el ferit, va marxar del lloc dels fets i no va ser fins que la policia el va anar a buscar que va ser detingut. Això va passar dijous al vespre, un parell d’hores després de l’incident.


El ministeri públic no té dubte que els fets, ocorreguts dijous a la tarda a Sispony, són un intent d'homicidi en grau de temptativa; el batlle va processar divendres l'agressor i el va posar en llibertat


Fa temps, segons les fonts, que els dos socis -l’agressor, més dedicat a l’activitat culinària; l’agredit amb una vocació més de gestió empresarial que ja ha passat en gran mesura al seu fill- mantenen certa tibantor, algunes desavinences per dificultats econòmiques. Com a mínim l’agressor tindria mig miler d’accions d’una societat embargades pel Crèdit Andorrà. Segons un peritatge oficial, aquestes accions estarien valorades en gairebé dos milions d’euros. L’altre soci, segons algunes fonts, va estar buscant els fons necessaris per adquirir-les i evitar que a l’empresa hi entrés algú altre.

Dijous, com a mínim tots dos van estar dinant en un dels restaurants del grup, al carrer Na Maria Pla d’Andorra la Vella. Durant l’àpat, segons fonts consultades, hi va haver molta fredor i certa tensió. Però ningú no podia preveure el que va passar després. Una vegada finalitzat l’àpat, en principi cada soci, cada comensal, va anar a la seva. Qui acabaria sent agredit, major d’edat que l’altre, va agafar la seva motocicleta i es va adreçar cap al seu domicili, a Sispony, a la parròquia de la Massana. L’altre home l’hauria seguit a certa distància amb el vehicle.

Quan el primer ja arribava al seu domicili, el segon va accelerar i el va envestir, suposadament, expressament. Una pilona hauria salvat l’agredit de mals majors. Tot i els danys materials soferts pel vehicle de dues rodes, les contusions sofertes per la víctima no haurien estat d’especial gravetat. Dos o tres persones haurien estat testimonis dels fets i haurien fet desistir, segons algunes fonts, l’agressor de la idea de fer marxa enrere i tornar a envestir. La policia inicialment va intervenir per un suposat accident de circulació. Però poc després que els primers agents arribessin al lloc dels fets l’orientació de la investigació ja va canviar.

L’agressor es va donar a la fuga però un parell d’hores després va ser detingut. Ell no es va lliurar. Van haver de ser els agents qui l’anessin a buscar. Va estar pràcticament 24 hores detingut en dependències policials i a darrera hora de la tarda de divendres va passar a disposició judicial. Després de declarar davant el batlle de guàrdia, aquest el va processar -no ha transcendit la qualificació dels fets donada pel batlle i que figuraria en l’aute de processament- i el va deixar en llibertat provisional en espera d’acabar la instrucció del cas i que, posteriorment, els fets siguin jutjats. La fiscalia, però, considera que l’home inicialment hauria de ser empresonat per un homicidi en grau de temptativa.

Comentaris

Trending