L'empresari empresonat per la 'guerra de la pizza' acumula dues denúncies més per amenaçar un treballador

Comentaris

L\'empresari empresonat per la \'guerra de la pizza\' acumula dues denúncies més per amenaçar un treballador
L\'empresari empresonat per la \'guerra de la pizza\' acumula dues denúncies més per amenaçar un treballador
  • Després de quedar en llibertat provisional arran d'atropellar el soci, A. D. hauria advertit un operari que es podria trobar amb el mateix si no deixava la feina
  • L'encarregat del restaurant afectat va interposar una denúncia a la policia i va agafar la baixa; pocs dies després, ja reincorporat, va ser advertit novament, ara per telèfon
  • L'agressor va ingressar a la presó dimarts després de presentar-se voluntàriament i d'haver estat uns dies fora del país just quan el Tribunal de Corts va ordenar l'empresonament

L’home empresonat per haver presumptament atropellat voluntàriament un soci seu acumula dues denúncies policials d’un treballador d’una de les pizzeries que gestiona l’empresa. Les denúncies per amenaces són posteriors al suposat intent d’homicidi del soci. L’ingrés a presó, aquest dimarts, d’A. D., de 57 anys, ha calmat una mica l’ambient a l’entorn dels restaurants, on el clima laboral no és el millor possible. El fet de saber que l’agressor està empresonat, però, ha rebaixat el nivell de tensió. O millor encara, temor.

A.. D. i el seu soci en l’empresa radicada a Escaldes i que gestiona quatre pizzeries en diversos punts del país ja mantenien pugnes legals -mercantils i de tipus penal- abans de l’incident del 15 de juny. L’atropellament ocorregut a Sispony, just a la porta del garatge de l’edifici on viu l’agredit, va suposar un malaurat salt qualitatiu en l’enverinada relació entre tots dos empresaris, que mantenen diferències societàries lligades, especialment, a dificultats econòmiques que afecten en major mesura l’ara empresonat. 

L’homicidi en grau de temptativa, que així va ser qualificat tant per la policia com, posteriorment, per la Batllia i el Tribunal de Corts, va ser el 15 de juny per la tarda. Dues hores més tard de l’incident, que va comportar lesions de poca consideració a la víctima, que ni tan sols va haver de quedar ingressat a l’hospital, A. D. va ser detingut. Va estar arrestat aproximadament 24 hores i va quedar en llibertat provisional després de passar a disposició judicial.

L’endemà d’acudir a la Batllia i quedar lliure s’hauria produït, segons les fonts consultades, el primer xoc amenaçador amb el treballador, que en altres ocasions s’hauria manifestat contrari de les maneres de fer de l’ara empresonat. Arran de l’amenaça -recordant el que havia passat amb el soci-, l’operari va interposar una denúncia i va agafar la baixa. Al cap d’uns dies, i sabedor que l’agressor havia marxat del país, el treballador va reincorporar-se a la feina. 

I va ser pocs dies abans de decidir retornar al país i presentar-se voluntàriament per ingressar a la presó complint així els dictats del Tribunal de Corts que s’hauria proferit la segona amenaça. Aquesta vegada per telèfon. L’amenaçat va tornar a fer constar a la policia la situació viscuda. La ‘guerra de la pizza’ està suposant un desgast empresarial molt notable més enllà d’haver causat una fractura impossible de tancar entre dos empresaris que feia més d’un quart de segle que eren socis.

Comentaris

Trending