La 'batalla de la pizza' o quan un empresari envesteix el soci amb el cotxe per desavinences econòmiques

Comentaris

La \'batalla de la pizza\' o quan un empresari envesteix el soci amb el cotxe per desavinences econòmiques
La \'batalla de la pizza\' o quan un empresari envesteix el soci amb el cotxe per desavinences econòmiques

Són socis -ho eren almenys, vaja- des de fa pràcticament un quart de segle. Han construït en aquest temps -des del 1994- un notable grup de pizzeries autòcton. Locals de restauració amb requesta. Però les dificultats econòmiques no els han deixat de banda. Com a mínim a un d’ells. Fins al punt que en un suposat atac d’ira i després de mesos de tensió per les desavinences que mantenen en el marc de la societat dels quals són els màxims representants encara que un d’ells ja hagi delegat funcions en el fill, aquest dijous un en va atacar l’altre. I no pas per poc.

Després d’un dinar, l’un, al volant d’un Audi, va anar seguint l’altre, que conduïa una motocicleta, i quan aquest darrer arribava a casa l’altre el va envestir. Ben suposadament de forma intencionada. Tot i que inicialment es va escapolir, al cap d’un parell d’hores va ser detingut. Fonts policials especulaven amb què seria acusat, ben probablement, d’homicidi en grau de temptativa. Els testimonis dels fets avalarien la intencionalitat, segons les fonts consultades. L'arrestat, A. D., de 57 anys, ha passat a disposició judicial aquest divendres a darrera hora de la tarda i, segons fonts del seu entorn, ha recuperat la llibertat després de respondre davant el batlle de guàrdia. No han transcendit, per ara, les condicions amb què se l'ha alliberat

Els problemes econòmics, segurament més de l’agressor que no pas de la víctima, que tampoc no estaria per disparar coets segons algunes fonts, fa temps que formaven part de les converses que mantenien els dos homes en el marc de la gestió dels negocis que tenen en comú. Una coneguda pizzeria del carrer de la Unió d’Escaldes n’és l’emblema. De fet, a pocs metres d’allí, en un altre restaurant del grup al carrer Maria Pla d’Andorra la Vella, seria on es va coure el capítol final -per ara almenys- del serial, que, per sort, no va tenir unes conseqüències excessivament greus per a l’envestit. Per a l’agredit.

En aquest darrer local dinaven dijous a primera hora de la tarda, com a mínim, els dos protagonistes de la malaurada història. Algunes fonts han assegurat que va ser una trobada estranya, freda, tensa. Però sense, a priori, anar més enllà d’això. Certament, les diferències que mantenien els dos homes per motivacions de naturalesa econòmica no deixaven d’estar en l’ambient. Fins fa quatre dies estava convocada la subhasta de cinc-centes accions de la societat que pertanyen a l’agressor. De moment, el procés s’ha aturat, però això no eliminaria el problema, afirmen les fonts.


Després d'un dinar al carrer Maria Pla d'Andorra la Vella, un va seguir l'altre fins a Sispony i quan el segon ja arribava a casa es va llançar amb el vehicle al damunt de la moto que conduïa


 Sia com vulgui, després del dinar -a la imatge l'interior del local on es va fer l'àpat- cadascú havia d’anar a la seva. L’home que acabaria sent agredit, d’uns quants anys més que l’altre, va agafar la moto amb què sovint es mou i va iniciar el trajecte cap al seu domicili, a Sispony. Les fonts asseguren que el soci l’hauria seguit amb el seu vehicle a certa distància i no han pogut determinar si és que ho havien concertat d’aquella manera o no. També s’hauria desplaçat cap al quart massanenc un operari amb qui l’agredit havia quedat perquè li fes algunes tasques de manteniment al domicili.

Just quan l’home que conduïa la motocicleta arribava a la seva destinació, l’altre hauria accelerat i l’hauria envestit amb el cotxe. El vehicle de dues rodes hauria quedat força malmès. Una pilona existent a la zona, però, hauria contribuït a evitar que el dany fos major. Aquest divendres l’agredit ja estaria a casa seva, en repòs, després d’haver estat atès a l’hospital i haver-hi passat unes hores en observació per assegurar que les policontusions sofertes no havien de derivar en mals majors.


L'agressor va ser detingut dos hores després dels fets i de fugir, i ha recuperat la llibertat després de respondre davant el batlle de guàrdia; l'agredit fa repòs a casa després d'unes hores en observació a l'hospital


La policia, que va ser advertida dels fets a mitja tarda, inicialment va rebre un avís per un accident. Els agents van actuar en conseqüència. Però, segons les fonts consultades, una vegada al lloc dels fets, veient la situació i escoltats alguns testimonis, es van adonar, o van interpretar, que allò no era un accident més. Que era una altra cosa. D’aquí que del succés se’n passessin a fer càrrec agents de l’àrea de policia criminal i s’iniciés una altra mena d’investigació.

Segons algunes de les fonts consultades, si no hagués estat per la intervenció de l’operari de manteniment que també arribava al domicili i d’un parell de veïnes que treien el nas per la zona, el conductor de l’Audi ara detingut intentava fer marxa enrere amb el vehicle per tornar a accelerar. Aquest fet l’haurà d’acabar de corroborar la policia atès que és un element més que ajudarà a determinar la qualificació penals dels fets. La presència dels testimonis, però, va fer desistir l’home que va acabar marxant de la zona. Un parell d’hores més tard va ser detingut. Se sabia clarament qui era i la policia el va anar a buscar.

Les disputes econòmiques serien de diversa índole. Però segons algunes fonts, l’agressor feia temps que retreia a la víctima de la seva acció violenta el fet que no lliurava dividends, beneficis. Aquest segons, sempre segons les fonts consultades, s’escudava en el fet que, a priori, ja es cobrava el que li pertocava de diferent manera. Agafant el que no deuria quan no havia de fer-ho. Aquest era un focus de tensió important. Tot això de ben segur que haurà format part de l'expedient que la policia ha posat sobre la taula de la Batllia.


Tots dos homes compartien negocis, com a mínim, des del 1994. Titulars d'un grup de restaurants amb requesta, fa temps que mantenien diferències. Fa un mes s'havia convocat una subhasta d'accions de la societat


L’altre element que també havia encès la metxa era el fet que Crèdit Andorrà havia decidit executar l’embargament de cinc-centes accions de l’agressor de l’empresa. Una societat ubicada al carrer de la Unió i l’objecte social de la qual és el de restauració, importació, distribució, comercialització i exportació d’articles d’alimentació en general. La societat referida és propietària de quatre negocis. Fa poc més d’un mes, i a petició del banc esmentat després d’una transacció judicial, es va convocar una subhasta de les accions per a finals d’aquest juny. Pocs dies després, s’ajornava dita subhasta.

Per fer-se una idea de la magnitud del negoci, un peritatge del mes d’abril emmarcat en el procés d’embargament i subhasta de les accions va xifrar-les en pràcticament dos milions d’euros. En virtut d’allò establert en el procés, el preu de sortida de les participacions es va establir en quelcom més d’1,3 milions. De fet, l’home ara agredit ‘cercava’ a l’entorn d’un milió i mig d’euros per poder-se quedar ell amb les accions i evitar que en la societat hi entressin persones que, d’entrada, no es pretenia que hi fossin. I en aquest marc va ser quan va arribar l’envestida. La batalla de la pizza podia haver acabat pitjor. Per sort, no va ser gran cosa més que un ensurt. Però cap fet irreversible.

Comentaris

Trending