Crèdit Andorrà completa l’absorció de Vall Banc tancant-ne les oficines i amb vint baixes més

La integració operativa, és a dir, la fusió dels sistemes informàtics, es farà aquest llarg cap de setmana i dilluns està previst que deixen de funcionar les eines de l’entitat aixoplugada fins ara pel fons voltor americà JC Flowers

Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.
Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà. Toni Solanelles

Crèdit Andorrà ha completat formalment aquest dimecres la fusió per absorció de Vall Banc amb la formalització notarial de l’esmentada operació. Ho fa després d’obtenir les preceptives autoritzacions dels organismes supervisors corresponents i procedint a tancar les oficines de Vall Banc. Només es mantindrà oberta una planta, dedicada a donar servei de banca privada, a la que va ser seu central de BPA i des de la seva nacionalització, de l’entitat aixoplugada per JC Flowers. Els darrers dies, a més, s’han confirmat noves baixes.

Els acomiadaments s’emmarquen en la integració operativa, la fusió dels sistemes informàtics, entre les entitats participants, que està prevista que es dugui a terme durant aquest llarg cap de setmana. En principi, a partir de dilluns el sistema operatiu de Vall Banc ja no hauria d’estar en funcionament. Hi havia un grup de persones, que finalment han estat quinze, que ja tenien lligada la seva continuïtat laboral a la fusió de sistemes informàtics.

Segons que ha pogut corroborar l’Altaveu, aquesta setmana mateix aquesta quinzena d’empleats de Vall Banc han signat la liquidació amb efectes a 30 de juny. A banda, hi ha hagut almenys dues prejubilacions i quatre gestors més han decidit plegar atès que no els convencien les noves condicions que els oferia Crèdit Andorra: rebaixa del sou i cartera de clients no garantida. Davant d’això haurien preferit acomiadar-se.

Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.

Relacionat

Crèdit Andorrà finança amb 100 milions d’euros la societat que té els ‘actius dolents’ de Vall Banc

La formalització notarial de l’operació notificada aquest dimecres marca la finalització del procés endegat l’11 de febrer. Culminada aquesta fusió, ambdues entitats han esdevingut jurídicament un únic banc. D’aquesta manera, Crèdit Andorrà integra, aproximadament, 1.900 milions d’euros del volum de negoci de Vall Banc adquirits l’11 de febrer. El volum de negoci del grup Crèdit Andorrà se situa en aproximadament 24.000 milions d’euros. Aquesta xifra representa un increment molt superior a les previsions del pla estratègic 2021-20123, que inicialment no contemplava l’adquisició de cap altre banc.

Crèdit Andorrà afegirà una oficina dedicada al servei de banca privada a l’edifici que, fins ara, havia estat la seu social de Vall Banc, a l’avinguda Carlemany. Una oficina que, en realitat, ocupa una planta de l’immoble. Pel que fa a les altres tres oficines de Vall Banc, ubicades a Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i la Massana, romandran tancades, i els clients seran atesos a les oficines més properes de Crèdit Andorrà. El banc disposa d’una xarxa d’onze oficines més 5 oficines automàtiques que donen cobertura a tot el país.

La façana de la seu central de Vall Banc aquesta nit.

Relacionat

Comença l’‘operació sortida’ a Vall Banc

L’acord d’adquisició de Vall Banc per part de Crèdit Andorrà es va fer públic, en un primer moment, el dia 26 de setembre de 2021, però no va ser fins al dia 11 de febrer de 2022 quan es va formalitzar la compra del 100% del capital social de Vall Banc en execució de l’esmentat acord i amb un seguit d’elements que fan com a mínim controvertida, pels riscos que comporta, l’operació. A partir del pròxim dilluns, transcorregut el cap de setmana en el qual es duran a terme els treballs necessaris per completar l’efectiva integració operativa, els nous clients de Crèdit Andorrà procedents de Vall Banc ja podran fer ús de tots els serveis i l’operativa del grup.

Comentaris (6)

Trending