Els experts creuen que una pèrdua de control en un gir va causar l'accident de l'avió a Sallagosa

El pilot feia una maniobra de tocar terra i d'enlairar-es immediatament

L'avió accidentat a Sallagosa.
L'avió accidentat a Sallagosa.
La pèrdua de control de l'avió durant un gir a l'esquerra després d'una maniobra d'aterratge i enlairament immediata s'apunta com la causa de l'accident de l'avió Cessna 172 propietat del resident a Andorra François Guillen, de 55 anys. Els fets van passar la tarda del 13 de juny. Els experts en accidents de l’aviació civil francesa (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation Civile) es van desplaçar el dia 14 a Sallagosa per iniciar els treballs.

Segons els diversos testimonis consultats pels experts de l'aviació civil francesa, el pilot volia fer una maniobra d'aterratge i enlairament immediata a l'aeròdrom de Santa Llocaia, a l'Alta Cerdanya. Coneguda en anglès com 'touch and go', és una maniobra habitual entre els pilots que estan en fase d'aprenentatge per volar en una aeronau d'ala fixa. La maniobra implica aterrar en una pista enlairant-se de nou sense arribar a aturar-se.

Normalment el pilot que fa aquesta maniobra dona voltes sobre l'aeroport i repeteix diverses vegades la maniobra. Això permet fer als pilots molts aterratges en poca estona. En el cas del Cessna 172 que es va accidentar el 13 de juny a Sallagosa, segons les primeres dades del Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation Civile, després d'enlairar-se, el pilot va perdre el control de l'avió durant un gir a l'esquerra. Va col·lidir contra un turó i es va incendiar.

El pilot estava acompanyat per un ciutadà espanyol resident a Tolosa que s'estava formant com a pilot. Tots dos van morir en l'accident. Guillen serà acomiadat avui en un tanatori de l'Alta Garona mentre que els familiars de l'altra víctima, un enginyer aeronàutic de 28 anys, esperen que el fèretre amb les seves restes arribin avui al poble de la província de Sevilla d'on era originari.

 

 

Comentaris

Trending