‘El Rambo de la Cerdanya’ va haver de ser traslladat a l’hospital per un aparent atac d’angoixa

Els especialistes mèdics van diagnosticar-li una esquizofrènia paranoica però això no va evitar, per un tema de seguretat, que acabés ingressat a la presó, encara que sol a la cel·la 

-
-
Martí Cots Saleta, més conegut en determinats àmbits com ‘el Rambo de la Cerdanya’, no va haver de ser atès a l’hospital per una revisió ordinària prèvia a la seva posada a disposició judicial. L’home, detingut el diumenge 23 de desembre en un hotel d’Encamp, hauria patit un aparent atac d’angoixa que el va portar a passar la nit de Nadal ingressat al centre hospitalari Nostra Senyora de Meritxell.

Cots va ser tractat a l’hospital a cavall dels dies 24 i 25 de desembre. A la tarda del dia de Nadal va quedar formalment a disposició judicial després que la policia completés el dossier sobre la detenció de l’home i els actes delictius que hauria comés al Principat. Els professionals sanitaris que el van atendre van acabar concloent que l’home pateix una esquizofrenia paranoide. Concorda amb el diagnòstic que se li ha fet en altres centres i que l’ha dut en més d’una ocasió a ingressar en centres psiquiàtrics.

‘El Rambo de la Cerdanya’ va acabar compareixent davant la batlle especialitzada de guàrdia -atès que se li atribueix un delicte de blanqueig de diners- el dia de Sant Esteve. I aquell mateix 26 de desembre a primera hora de la tarda va ingressar al centre penitenciari. Encara que per la patologia dictaminada caldria probablement estar en un centre psiquiàtric, per un tema de seguretat es va considerar més adient enviar-lo a la Comella. La seva situació de salut, segons algunes fonts, ha fet, però, que se’l tingui sol en una cel·la i degudament medicat. No obstant això, l’home, que ara per ara no hauria causat cap problema, té tractes amb altres presos al pati.

Malgrat que no es descarta que Cots ‘forcés la situació’ per començar a estudiar des de l’inici com funciona el ‘sistema de control policíac andorrà’ -de la seva detenció, custòdia, trasllat i del que calgui se n’encarrega el grup d’intervenció (GIPA)- atès que és un especialista en fugues, també és clar que ‘el Rambo de la Cerdanya’ poc esperava ser enxampat tan aviat al Principat.

Quan agents del GIPA van entrar a l’habitació on s’allotjava en l’hotel dels Cortals d’Encamp -usant una clau, sense forçar res, sense haver de donar cops de peu ni res que se li assemblés- on va arribar el dissabte 22 de desembre. No va tenir temps d’oposar cap mena de resistència si hagués estat la seva pretensió.

-

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ en versió tranquil·la a la cel·la 'individual' de la Comella
Munició que s'usa amb el rifle que Martí Cots, 'el Rambo de la Cerdanya', va adquirir al Principat i se li va comissar en ser detingut, diumenge passat.

Relacionat

El ‘cas Rambo’ torna a posar sobre la taula la necessitat de restringir l’accés a armes
-

Relacionat

La Batllia acusa ‘el Rambo de la Cerdanya’ de blanqueig de diners
-

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ declara a la Batllia que té armes amagades a França i Catalunya
La planificació horària o un dels generadors del malestar a Institucions Penitenciàries

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ està aïllat i ‘sobrecontrolat’ a la presó
Martí Cots ha estat traslladat des del despatx central de la policia cap a la Batllia vers les 11 del matí i n'ha sortit en direcció a la presó cap a les 2 de la tarda.

Relacionat

Ingressa a la Comella ‘el Rambo de la Cerdanya’
Habitació de l'hotel on Martí Cots Saleta (a la foto petita) es va allotjar.

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ havia pagat dues nits a l’avançada a l’hotel d’Encamp on el van detenir
-

Relacionat

La policia va detenir el ‘Rambo de la Cerdanya’ en un hotel d’Encamp carregat d’armament i diners, i mira si havia robat en un xalet

Comentaris

Trending