La policia va detenir el ‘Rambo de la Cerdanya’ en un hotel d’Encamp carregat d’armament i diners, i mira si havia robat en un xalet

Martí Cots serà acusat com a mínim de port d’armes il·legals i després de respondre davant la Justícia del Principat, Espanya en demanarà l’extradició per l’atracament a l’hotel de Masella

-
-
El conegut i perillós delinqüent ceretà Martí Cots Saleta, conegut com el ‘Rambo de la Cerdanya’, va ser detingut aquest diumenge a la tarda en un hotel d’Encamp en què s’allotjava. L’avís d’un ciutadà va resultar decisiu per poder localitzar l’home, que era buscat pels mossos d’esquadra arran d’un atracament a punta de pistola que havia protagonitzat la matinada de dissabte a l’hotel de les pistes d’esquí de Masella. La policia andorrana està investigant la possible relació de Cots amb el robatori que hi va haver fa uns  dies en un xalet del Principat.

En el moment de la seva detenció, que vista la perillositat de l’home, de 49 anys, van dur a terme agents del grup especialitzat en intervencions, ‘Martí de Pi’, denominació amb la qual també se’l coneix en ser de Pi de Cerdanya, un nucli de Bellver, el delinqüent portava al damunt una important quantitat de diners -molt probablement corresponent a bona part del botí que havia sostret a l’hotel Alp-Masella, i que segons la denúncia presentada als mossos eren 15.000 euros- i també diverses armes, munició i carregadors. Entre l’armament comissat hi hauria, com a mínim, un fusell de calibre 30.6 que hauria adquirit al Principat mateix.

Enxampat en un hotel a la carretera dels Cortals, entre l'armament comissat hi hauria, com a mínim, un fusell de calibre 30.6 que hauria adquirit al país

També es va trobar el vehicle amb el qual l’home va passar des de l’Alt Urgell cap a Andorra, molt probablement a través de pistes forestals i que coneixia del temps que es va dedicar al contraban de tabac. El cotxe en qüestió, que hauria estat localitzat a les proximitats de l’establiment hoteler on s’allotjava, a la carreters dels Cortals, havia estat sostret prèviament. Tot sembla indicar que la sostracció del vehicle s’hauria dut a terme a Aravell, on el delinqüent també va actuar després d’amenaçar amb una escopeta el personal de l’hotel de Masella.

Just després dels atacs a la Masella i a Aravell, on també va assaltar una casa a punta de pistola abans d’endur-se un cotxe, diverses unitats dels mossos d’esquadra van estar buscant l’home tant durant la jornada de dissabte com la d’ahir diumenge, fins i tot amb mitjans aeris. L’historial delictiu de l’home és molt extens i violent, havent-se enfrontat amb veïns, agents de policia i qui faci falta. I havent viscut durant mesos i mesos refugiat dins mateix de la muntanya, sempre a l’entorn de Bellver, un paratge que coneix fil per randa.

L’home estava en recerca des que el 7 de desembre es va fugar del centre psiquiàtric de Lleida on estava tancat. Durant la batuda que van fer els mossos, en alguns dels refugis ‘tradicionals’ del ‘Rambo de la Cerdanya’, s’hi van trobar restes de la seva presència. Sí que hi havia una línia d’investigació que portava a pensar en la possibilitat que hagués pogut travessar la frontera hispanoandorrana. Com ha assegurat la policia del Principat, en aquesta ocasió la col·laboració ciutadana ha resultat decisiva en la localització i detenció d’aquest individu.

Les fonts consultades han assegurat que ara per ara l’únic que és clar és que se l’imputarà un delicte de port il·legal d’armes. I que s’estan fent les indagacions necessàries per poder confirmar si els indicis que hi ha que Martí Cots hauria comès algun furt amb força al Principat poden agafar més identitat i se li pot imputar també algun delicte d’aquesta naturalesa. Sia com vulgui, i vist que avui difícilment passarà a disposició judicial, l’home haurà de respondre primer davant la Justícia andorrana. I, posteriorment, quedarà detingut a l’espera que, molt probablement, Espanya complementi la més que possible petició d’extradició pels fets comesos a Masella i Aravell, a banda de fugar-se i, per tant, trencar una ordre judicial.

Hotel d'Alp-la Masella on va atracar Cots a punta de pistola la matinada de dissabte. | ARXIU

 

Etiquetes

Comentaris

Trending